Apoi, a fost lovit de un ghinion teribil și a rămas imobilizat într-un cărucior cu rotile. Nouă ani a durat suferința, până la finalul vieții încheiate prematur.

Christopher Reeve a avut toate atuurile pentru a reuși în cinematografie. Înalt de 1,93 metri, cu o fizionomie ieșită din comun și cu talent actoricesc nativ și perfecționat încă din adolescență, new york-ezul s-a impus la Hollywood. Face parte din categoria celor care au jucat un rol atât de mare încât tot restul carierei au fost urmăriți de acel personaj. Reeve se confundă cu Superman. Erou de benzi desenate, ai cărui părinți au fost artistul canadian Joe Schuster și scriitorul american Jerry Siegel. Certificatul de naștere al lui Superman a fost emis în 1932.

În SUA, benzile desenate aveau un succes uriaș în perioada Interbelică. Superman devenise idolul oricărui puști, iar revistele de profil se tipăreau într-un tiraj de varia între 1 – 2 milioane de exemplare. Dar personajul creat de cuplul Schuster – Siegel avea să devină cunoscut în întreaga lume, datorită cinematografiei.

În 1978, regizorul Richard Donner crea filmul care purta numele super-eroului. Rolul principal i-a revenit lui Christopher Reeve, în vârstă de 26 de ani la acea vreme. Tânărul actor avea să joace alături de nume grele de la Hollywood: Marlon Brando, Gene Hackman sau Larry Hagman (J.R. din serialul Dallas).

Superman venea de pe planeta Krypton, putea să zboare, să ridice obiecte care cântăreau mii de kilograme, să prindă gloanțe cu mâna și să vadă în infraroșu. Însă el trăia pe Pământ o viață dublă, identitatea lui fiind construită în jurul ziaristului Clark Kent.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE