Evenimentul Zilei > Actualitate > Masca devine obligatorie și în spațiile deschise. Anunț „greu de digerat” pentru români
Masca devine obligatorie și în spațiile deschise. Anunț „greu de digerat” pentru români

Masca devine obligatorie și în spațiile deschise. Anunț „greu de digerat” pentru români

Veste grea pentru cetățenii din Dâmbovița. Prefectul județului a decis că masca trebuie purtată și în spațiile deschise, din cauza numărului mare de infectări.

Prefectul Aurelian Popa a declarat la Digi24 că Dâmbovița este un județ sub cod roșu, cu un număr foarte mare de infectări, așadar se impune măsura de a purta masca și în spațiile deschise.

Măsura se va aplica de joi, în întreg județul, a declarat Aurelian Popa.

Astfel, masca va deveni obligatorie pe tot parcursul zilei în toate spațiile publice deschise – piețe, târguri, oboare.

În plus, comercianții din aceste spații vor fi obligați să poarte mănuși.

„Măsura se va aplica la nivelul întregului județ, pe tot parcursul zilei, în toate zonele aglomerate unde se desfășoară activități comerciale. Dâmbovița este județ roșu, cu un număr foarte mare de persoane contaminate”, a subliniat prefectul.

Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

În Dâmbovița au fost raportate de la debutul epidemiei 1682 de cazuri, în ultimele zile fiind constatată o creștere accelerată a infectărilor în județ.


O măsură similară s-a luat ieri în Argeș.

Județul și-a dublat numărul de îmbolnăviri de COVID-19 în ultimele două săptămâni.

În ședința de marți, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Argeș a decis că masca de protecție este obligatorie, de miercuri dimineață, pentru toți locuitorii și în aer liber, acolo unde sunt mai mult de două persoane. Excepție vor face copii sub 5 ani.

De asemenea, au fost luate măsuri speciale și pentru transportul în comun. Astfel, un autobuz nu va pleca din stație dacă nu au mască toți pasagerii, iar oamenii nu vor avea voie să stea în picioare, ci doar pe scaune.

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a spus, la finalul ședinței, că o altă regulă decisă este aceea ca evenimentele private să se desfășoare până la orele 22:00 în timpul săptămâni, iar până și până la ora 23:00 în weekend.

„Orice operator economic care nu respectă legislația în vigoare va fi amendat și va avea activitatea închisă pentru 14 zile. Suntem pe un trend crescător în Argeș, dar am speranța că de acum încolo lucrurile se vor îmbunătăți. Nu considerăm în acest moment că izolarea și carantina sunt soluții eficiente, de aceea am venit cu propuneri adaptate”, a mai declarat prefectul județului Argeș.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: