Evenimentul Zilei > International > Masacru în Mali. Militanți înarmați au ucis 14 persoane printre care și un copil
Masacru în Mali. Militanți înarmați au ucis 14 persoane printre care și un copil

Masacru în Mali. Militanți înarmați au ucis 14 persoane printre care și un copil

Mai mulți militanţi înarmaţi au ucis 14 persoane, între care şi un copil, în Mali, a declarat vineri un ofiţer din armată, citat de DPA. Motivul acestui carnagiu este încă necunoscut.

Persoane înarmate au atacat miercuri noapte satul Sinda din regiunea Mopti din centrul ţării, omorând localnicii cu puşti de vânătoare şi furând animale, a afirmat, sub protecţia anonimatului, un ofiţer militar de rang înalt.

Motivul acestui violent atac era în continuare necunoscut vineri, neexistând niciun comentariu oficial asupra incidentului.

Zonele din centrul şi nordul Mali se confruntă cu regularitate cu erupţii de violenţă şi de atacuri în urma loviturii de stat militare din 2012 prin care grupări rebele separatiste şi mai apoi militanţi afiliaţi reţelei Al-Qaeda au preluat controlul asupra regiunii.

Operaţiuni militare franceze şi africane, alături de eforturi ale armatei maliene i-au alungat pe militanţi şi au restabilit controlul guvernamental în zonă, dar activităţile rebelilor şi operaţiunile militare continuă în alte regiuni, în ciuda semnării a diferite acorduri de pace, informează Agerpres.