Evenimentul Zilei > Justitie > Mărturii HALUCINANTE. NOI ABUZURI au IEŞIT la IVEALĂ în dosarul de ŞANTAJ al TRUSTULUI ANTENA. Dan Voiculescu: “Vreau trei lucruri: denunţ calomnios, plângere penală prealabilă şi o delegaţie de la Antena1”!
Mărturii HALUCINANTE. NOI ABUZURI au IEŞIT la IVEALĂ în dosarul de ŞANTAJ al TRUSTULUI  ANTENA. Dan Voiculescu: “Vreau trei lucruri: denunţ calomnios, plângere penală prealabilă şi o delegaţie de la Antena1”!

Mărturii HALUCINANTE. NOI ABUZURI au IEŞIT la IVEALĂ în dosarul de ŞANTAJ al TRUSTULUI ANTENA. Dan Voiculescu: “Vreau trei lucruri: denunţ calomnios, plângere penală prealabilă şi o delegaţie de la Antena1”!

Magistraţii Curţii de Apel au scos la iveală noi abuzuri la audierile care au avut loc ieri în dosarul în care Dan Voiculescu şi directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu sunt judecaţi pentru şantajarea administratorului RCS-RDS, Ioan Bendei.

În urma audierilor au fost audiaţi, în calitate de martori, angajaţii Gărzii Finanicare. Aceştia au spus totul despe ordinul primit de la şefii lor de a verifica actele RCS&RDS şi de a face tot posibilul să ridice contractul semnat între compania de cablu şi Liga Profesionistă de Fotbal. Potrivit procurorilor acele acte au fost folosite la şantajul propriu-zis, lucru dovedit de interceptări.

„Postul TV Antena 3 a difuzat, sub forma unor ştiri, materiale cu caracter denigrator la adresa părţii vătămate. În plus, începând cu data de 9 mai 2013, în scopul menţinerii şi amplificării stării de temere induse părţii vătămate, pe posturile de televiziune SC Antena TV Group SA, a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publică era informată că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la eventuale fapte de corupţie în care ar putea fi implicată partea vătămată”, arătau procurorii anticorupţie.

Pentru a demonstra contrariul, avocaţii inculpaţilor le-au cerut judecătorilor să audieze mai mulţi jurnalişti ai Antena Group. Unii dintre ei au dat declaraţii în calitate de martori şi la DNA.

Jocurile erau făcute la nivelul cel mai înalt. Potrivit procurorilor DNA, miza era uriaşă. Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, ar fi încercat cu ameninţări să îl convingă pe administratorul RCS & RDS să accepte un contract prestabilit, în valoare de 35 de milioane de euro, pentru retransmisia pe satelit a posturilor Antena Group.

Potrivit stenogramelor care există la dosar, tot planul de şantaj era coordonat de Dan Voiculescu şi fiica sa, Camelia. Cei doi sunt acum judecaţi pentru complicitate la şantaj.

Dan Voiculescu: Eu vreau trei lucruri: denunţ calomnios...

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: Plângere penală prealabilă…

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: Şi o delegaţie de la Antena 1, n-ar trebui Mihai…

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: De la Antena 1, ba poate şi Mihai.

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: Vorbiţi voi, vedeţi cine, care să se ducă la uşă la RCS…

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: Şi să ceară: "Vrem să vorbim cu domnu' Bendei!"

Camelia Voiculescu: Da.

Sursa: rechizitoriul DNA