Evenimentul Zilei > Actualitate > UPDATE: Mărturii cutremurătoare în Cazul Caracal. Complicele lui Dincă a dat cărțile pe față
UPDATE: Mărturii cutremurătoare în Cazul Caracal. Complicele lui Dincă a dat cărțile pe față

UPDATE: Mărturii cutremurătoare în Cazul Caracal. Complicele lui Dincă a dat cărțile pe față

Complicele lui Gheorghe Dincă, Fane Risipiceanu, a recunoscut că a violat-o pe Luiza Melencu. Fata a fost adusă în curtea lui Dinca „pentru câteva partide” de sex.

UPDATE:

„Risipițeanu așteaptă dacă va primi sau nu mandat de arestare preventivă, pentru că ordonanța de reținere expiră în câteva minute”, a spus avocatul celui considerat complicele lui Gheorghe Dincă. Apărătorul a mai spus că Risipițeanu nu a recunoscut fapta

Update: După ce Gheorghe Dincă și-a schimbat din nou declarațiile, procurorii vor schimba încadrarea juridică a faptei din lovituri cauzatoare de moarte în omor calificat.

Criminalul a recunoscut în faţa anchetatorilor că timp de cinci luni a minţit atunci când a spus că Alexandra Măceşanu a murit accidental, după ce a lovit-o cu pumnul în momentul în care a prins-o vorbind la telefon. Adolescenta a fost omorâtă intenţionat de Dincă, în bătaie, într-un acces de furie, fiindcă reuşise să pună mâna pe telefon.

În lumina noilor dezvăluiri, procurorii îl pot acuza acum pe Dincă de omor calificat prin cruzimi, o faptă mult mai gravă pentru care Codul Penal în vigoare prevede închisoare pe viaţă.

 

Stire inițială: Risipiceanu era un om al casei și îl ajuta des pe criminal la treburile din curte. El a apărut în cadrul unei emisiuni cu mâinile arse, dar a negat că ar avea vreo legătură cu butoiul in care se spusese că ar fi fost arse Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu.

„E groaznic ce s-a întâmplat acolo. Acea fată a fost suspusă la perversiuni sexuale greu de imaginat”, au dezvăluite surse din anchetă, anunță Antena3.

El a apărut în cadrul unei emisiuni cu mâinile arse, dar a negat că ar avea vreo legătură cu butoiul in care se spusese că ar fi fost arse Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu.

Astăzi, joi, Stefan Risipiceanu, vecinul lui Dincă, află dacă va fi arestat, după ce  s-a plimbat liber, cinci luni, pe sub nasul anchetatorilor. Probele ADN îl incriminează ca participant, cel puțin la viol, în cazul Luizei Melencu.

Georgiana Hosu, procurorul-şef de la DIICOT, spune că Risipiceanu a intrat în atenţia DIICOT încă de la începutul anchetei. Oamenii legii au vrut să fie foarte siguri că el este persoana în cauză, să fie siguri pe probele adunate din curtea lui Gheorghe Dincă, lucruri care să dovedească faptul că acest individ a participat la viol, singur şi cu Dincă, asupra Luizei Melencu. S-a aşteptat pentru că el, în această perioadă, a tot apărut la televizor, a dat interviuri, a fost audiat.

Dosarul a ajuns la Tribunalul Bucureşti, acuzația fiind de viol în formă agravantă, Risipiceanu riscând 12 ani de închisoare.