Evenimentul Zilei > Social > Mărturia cutremurătoare a mamei copilului de trei ani înecat în fosa septică a toaletei de la școală. Ce crede că s-a întâmplat
Mărturia cutremurătoare a mamei copilului de trei ani înecat în fosa septică a toaletei de la școală. Ce crede că s-a întâmplat

Mărturia cutremurătoare a mamei copilului de trei ani înecat în fosa septică a toaletei de la școală. Ce crede că s-a întâmplat

Un băiețel de numai trei ani și-a găsit sfârșitul groaznic în fosa septică a toaletei din curtea școlii, unde își însoțise fratele mai mare. Mama copilului este șocată și spune că, în jurul orei 10.00, învățătoarea i-a trimis vorbă de la școală să afle dacă i-a venit micuțul acasă. „N-o ştiut nimeni că (n.red, copilul) îi căzut în apă”, a mărturisit femeia, potrivit stirileprotv.ro.

Micuţul a fost resuscitat zeci de minute, dar în zadar. Nu a mai putut fi salvat. Este consecința cutremurătoare a faptului că, în foarte multe școli din mediul rural, WC-ul este încă în curte.

Băieţelul se afla în curtea şcolii din localitatea Buda, judeţul Iaşi. Potrivit familiei, acesta îşi însoţea fratele la grădiniţă, deşi nu era înscris. Elena Silică, mama copilului, a mărturisit, șocată, că a fost contactată de cei de la școală dimineață, în jurul orei 10.00. „L-am lăsat la şcoală. Pe la 9.30-10 îl căutau profesoarele, îl căuta învăţătoarea, îl căuta acolo la şcoală. O venit răspuns acasă dac-o venit acasă copilul şi-am spus că n-o venit acasă ca el de la școala normal nu pleca singur. N-o ştiut nimeni că copilul îi căzut în apă”.

Potrivit mamei, copilul ar fi plantat alături de alţi elevi nişte pomi, iar la un moment dat ar fi cerut să meargă la toaletă cu fratele său.

Au rămas ei doi afară singuri, s-o fi jucat, o fi alunecat, nu se ştie cum s-o întâmplat de-o căzut acolo. Şi o găsit femeia de serviciu şapca copilului şi bluzonul de pe el”, și-a închipuit femeia cum s-au petrecut lucrurile.

După ce l-au căutat mai multe minute, profesorii au sunat de urgenţă la 112 pentru a cere ajutor.

Am fost sesizaţi prin la 112 cu privire la faptul că un copil de 3 ani ar fi căzut în fosa septică a unei şcoli din comună Brăeşti. Ulterior a fost declarat decesul acestuia şi s-a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă”, a declarat Ioana Buștiuc, purtător de cuvânt IPJ Iaşi.

Copilul mort are are încă opt fraţi, iar mama lor este însărcinată cu al zecelea copil. Tatăl lucrează în construcţii, în Bucureşti.