Subiectul programat al emisiunii la care participam mi s-a părut puţin cam nesemnificativ, ca să nu-i zic altfel: Cum tratase Margherita, fiica Clejanilor, animalul exotic de companie, o maimuţă mică, atunci când ieşise la plimbare prin Delta Văcăreşti cu prietenul ei. Invitatul emisiunii era Tudor Ionescu. Trecuse deja pe la machiaj şi aştepta anunţul ca să intrăm în platou.

„Nouă minute” – su aude vocea impersonală a Andrei, unul dintre producătorii emisiunii. Începe agitaţia. Dan Capatos se pregăteşte să plece spre platoul de filmare. La fel şi partenerul său de emisiune, Cătălin Bordea. Se mai repetă din mers desfăşurătorul. Ce puncte trebuie atinse până la publicitate. Care după. Emisiunea este într-un format mai scurt ca de obicei şi de aceea subiectele trebuie bine sintetizate, astfel încât să încapă toate.

Tudor Ionescu, consilier general în Consiliul General al Capitalei, văzând imaginile difuzate tot în emisiunea la Dan Capatos cu două seri înainte, observase că maimuţica fusese bruscată de către Margherita, iar după ce se aşezaseră pe malul lacului, părea că prietenul acesteia îi şi dăduse una după ceafă. Consilierul, mare iubitor de animale, făcuse o sesizare la poliţie, la IGPR, care o trimisese la secţia din teritoriu. Aseară, secţia răspunse cât se poate de oficial, printr-o hârtie semnată chiar de şeful ei şi ştampilată. S-a deschis, în baza sesizării, o cercetare care se poate transforma inclusiv în dosar penal pentru cruzime asupra animalelor.

Aşadar, la început mă înşelasem cu subiectul derizoriu cu maimuţa. Totul era foarte serios şi peste necazul cu accidentul, peste cel că a fost depistată pozitiv cu DrugTest-ul, Margherita putea să mai aibă încă o problemă penală. Cu maimuţa.

Dar…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE