Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti organizează astăzi Forumul de Afaceri România – Regatul Thailandei, evenimentul desfăşurându-se în contextul misiunii economice organizate de Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor Thailandezi, care se va afla în Bucureşti în perioada 16 – 18 septembrie a.c.

Invitatul special al evenimentului este Sarayoot Kalayanamit, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Regatului Thailandei în România. Forumul va fi deschis şi moderat de preşedintele CCIB, Sorin Dimitriu.

„Principalul obiectiv al Forumului vizează stabilirea de contacte între reprezentanţii mediului de afaceri român şi membrii misiunii economice din Regatul Thailandei, care activează în domeniile: sănătate şi produse de îngrijire a pielii – inclusiv uleiuri din plante, industrie uşoară – marochinărie din piele de crocodil, tricouri, produse de uz casnic, fructe thailandeze –uscate sau procesate, peşte uscat, orez, orhidee”, susţin organizatorii.

Reprezentanţii companiilor thailandeze vor avea ocazia de a face o scurtă prezentare a activităţii lor şi a oportunităţilor de cooperare cu firmele româneşti, urmând ca apoi să intre în dialog cu oamenii de afaceri din ţara noastră, interesaţi de identificarea de noi clienţi, furnizori sau parteneri de afaceri, cunoaşterea condiţiilor şi posibilităţilor investiţionale.

Tot astăzi, între orele 16:30 şi 18:30, în acelaşi spaţiu, va avea loc „Festivalul Fructelor Thailandeze” în cadrul căruia va fi expusă o gamă largă de fructe din această ţară şi va fi prezentat modul tradiţional în care acestea se consumă. În speță, vor putea fi degustate fructe mai puțin cunoscute consumatorului roman precum: durian, jackfruit, papaya, pitahaya, guava, tamarind, mangosteen, noyna și fructul pasiunii.