Marius Stan: "Vreau să jucăm meciurile din Ligă la Galaţi"

Marius Stan: "Vreau să jucăm meciurile din Ligă la Galaţi"

Preşedintele echipei campioane speră să obţină sprijinul autorităţilor locale pentru a aduce arena "Dunărea" la normele impuse de UEFA. Stadionul de 30.000 de locuri e în paragină.

Titlul cucerit de Oţelul Galaţi reprezintă o mare surpriză în istoria fotbalului românesc. O formaţie mică, alcătuită din jucători crescuţi în pepiniera proprie sau cumpăraţi pe nimic, a cucerit laurii în sezonul 2010-2011 al Ligii I. Artizanii primului titlu din istoria Moldovei sunt un ardelean, preşedintele Marius Stan, şi un bănăţean, antrenorul Dorinel Munteanu.

Cei doi s-au urcat în aceeaşi barcă acum doi ani, când Marius Stan l-a adus pe Dorinel la echipă. Preşedintele oţelarilor şi-a propus acum un obiectiv care pare mai greu realizabil decât titlul cucerit recent. Omul născut la Hunedoara speră să convingă auto rităţile locale să ajute la reamenajarea de urgenţă a stadionului "Dunărea", o arenă de 30.000 de locuri aflată în paragină. "Se poate, trebuie doar să vrei", susţine Marius Stan. Antrenorul Dorinel Munteanu cere deja achiziţii de marcă pentru a nu se face de râs în Liga Campionilor.

PROMISIUNE

Ne puteți urmări și pe Google News

"Primele se vor da când vor veni banii de la UEFA"

EVZ: Ce înseamnă aceast titlu pentru pentru Galaţi? Marius Stan: Înseamnă enorm. Mai ales pentru oamenii simplii, care de ani buni nu ştiu decât de sărăcie, de şomaj... De la Revoluţie, gălăţenii nu au mai avut motive să iasă în stradă. Pentru mine e cea mai mare satisfacţie a unui om care trăieşte în fotbal, din fotbal şi pentru fotbal. Sincer, nu am crezut că voi ajunge aici cu Oţelul.

Când îşi vor primi jucătorii primele pentru obiectiv? Primele se vor da când vor veni banii de la UEFA.

Adversarii v-au felicitat? Nu. Aştept în continuare, dar nu cred că felicitările vor veni vreodată. Ai nevoie de anumite calităţi să faci asemenea gesturi.

Ce adversare vă doriţi? Cele mai tari echipe din lume, dacă asta e posibil!

Unde va juca Oţelul în Ligă? Eu aş vrea la Galaţi, pentru că aici am realizat această per formanţă. E visul meu şi e, credeţimă, realizabil. Avem un stadion de 30.000 de locuri (n.r. - arena "Dunărea"), care poate fi pus la punct. Cu o condiţie: autorităţile să se trezească.

Cum merge pregătirea pentru "maratonul" Slănic Moldova - Galaţi? Deocamdată alerg pe bandă, acasă, dar promit să fiu în mare formă la ora când îmi voi ţine promisiunea făcută astă-toamnă!

"Putem aduce meciurile din Ligă la Galaţi. Doar să vrem", MARIUS STAN, preşedintele clubului Oţelul Galaţi

CERINŢĂ

"Avem nevoie de achiziţii să facem faţă"

EVZ: Dorinel, Oţelul are de miercuri certitudinea că este campioană. Cum ai trăit ultimele zile? Dorinel Munteanu: A fost mare entuziasm, îţi dai seama, dar am încercat să îi temperez pe băieţi. Pregătim şi meciul cu Astra pentru că vreau să încheiem campionatul cu o victorie, apoi avem timp să savurăm acest succes.

Când ai simţit că echipa poate ataca titlul? Calcule nu am început să facem decât la finalul turului. Până atunci ne preocupase să câştigăm fiecare meci. Apoi, în pauza competiţională, având cinci puncte avans, eram obligaţi să ne gândim la primul loc.

Au fost momente în care ai simţit că se duce totul de râpă? Eu nu mi-am permis să mă gândesc la ratări. Şi băieţii au gândit ce le-am impus eu. Chiar şi când am fost pe locul al treilea, speram că vom termina primii. Niciodată nu m-am gândit că pierdem titlul. Cele mai grele momente au fost în retur, atunci când a trebuit să depăşim momentele de după meciurile cu Gaz Metan Mediaş (scor 2-2) şi Dinamo (scor 3-3).

Ce speri să obţii din meciurile de Liga Campionilor? Deocamdată aştept să se termine campionatul. Despre Ligă vorbim după ce revenim din vacanţă. Ce pot să zic deocamdată e că avem nevoie de câteva achiziţii pentru a face faţă în Europa.

"La Galaţi am găsit stabilitate şi linişte. Asta a fost esenţial“, DORINEL MUNTEANU, antrenorul echipei Oţelul Galaţi