Evenimentul Zilei > Sport > Marius Copil, victorie uriașă în fața locului 30 ATP
Marius Copil, victorie uriașă în fața locului 30 ATP

Marius Copil, victorie uriașă în fața locului 30 ATP

Marius Copil, locul 164 ATP, a reușit astăzi calificarea în turul doi al turneului de la Madrid. Românul a trecut în 2 seturi de Manuel Granollers, scor 6-3, 6-4.

Tenismenul de 23 de ani a beneficiat de wild-card-ul primit din partea lui Ion Țiriac, reușind un meci frumos în fața spaniolului. Copil și-a pierdut o singură dată serviciul, în debut, într-un meci care a durat 91 de minute.

Pentru succesul în fața lui Granollers jucătorul român va primi 24.000 de euro și 45 de puncte ATP.  În faza următoare, Copil îl va putea întâlni pe Grigor Dimitrov, locul 14 ATP. Pentru aceasta, bulgărul trebuie să treacă de Pablo Carreno Busta, locul 63 ATP.

Copil și Begu merg mai departe împreună

Irina-Camelia Begu, locul 117 WTA, de asemenea posesoarea unui wild-card, a trecut în două seturi de Shuai Zhang, locul 41 WTA, într-un meci care a durat 107 minute. 

Succesul în fața sportivei chineze și implicit calificarea în manșa secundă i-au adus româncei 21.600 de euro și 65 de punte WTA. În faza următoare, Begu va juca împotriva căștigătoarei dintre Karolina Pliskova, locul 63 WTA și Sabine Lisicki, locul 16 WTA.