„Guvernul fantasticului Cîţu ne vrea săraci! Este inadmisibil ca Guvernul României, în contradicţie cu deciziile Parlamentului, să trimită circulare europarlamentarilor români, prin care li se recomandă să voteze împotriva intenţiei CE de instituire a unui salariu minim la nivelul UE!”, scrie Budăi, joi, într-o postare pe Facebook.

Marius Budăi îl acuză pe premier de încălcare a Constituţia României:

„Domnule Cîţu, vă rog să citiţi următoarele articole din Constituţia României! Articolul 41 (2) Salariaţii au dreptul la MĂSURI DE PROTECȚIE SOCIALĂ. Acestea privesc securitatea şi sănătatea salariaţilor, regimul de muncă al femeilor şi al tinerilor, INSTITUIREA UNUI SALARIU MINIM brut pe ţară, repausul săptămânal, concediul de odihnă plătit, prestarea muncii în condiţii deosebite sau speciale, formarea profesională, precum şi alte situaţii specifice, stabilite prin lege.

ARTICOLUL 47

(1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor UN NIVEL DE TRAI DECENT‟, mai scrie deputatul social-democrat.

Deputatul PSD, Marius Budăi, spune că „este indamisibil” ca statatul român să aibă o astfel de abordare. Parlamentul a adoptat un act normativ care este întru totul de acord cu conținutul și forma Proiectului de Directivă privind salariile minime adecvate în UE.

De asemenea, Partidul Social Democrat precizează că europarlamentarii partidului vor vota pentru salariul minim european. „Nu putem reduce decalajele de dezvoltare de la nivelul Uniunii Europene dacă nu eliminăm diferențele uriașe de salarizare la nivel european”, se arată într-un mesaj transmis de Partidul Social Democrat.

Subiectului salariului minim la nivel european a fost discutat și de liderii Uniunii Europene la Summitul social de la Porto, de la începutul acestei lunii mai.

Și Blocul Sindical Național a transmis, miercuri, o scrisoare deschisă premierului Florin Cîțu în care îi cer explicații în legătură cu o circulara Ministerului Afacerilor Externe transmisă deputaților europeni, în care li se recomandă să nu voteze Proiectul de Directivă privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană.