Rareş Bogdan a ignorat riscurile şi a spus ce se întâmplă între Klaus Iohannis şi PNL. În interviul realizat de Libertatea, europarlamentarul a confirmat, într-o oarecare măsură, ceea ce a dezvăluit şi Evenimentul zilei despre relaţia dintre şeful statului şi preşedintele PNL, Ludovic Orban.

De altfel, despre liderul PNL, Rareş Bogdan a subliniat că nu ar fi rău dacă ar face un pas în spate şi ar lăsa calea liberă generaţiilor mai tinere.

De asemenea, prim-vicepreşedintele liberalilor a indicat şi câteva nume de politicieni care ar putea prelua şefia de la Orban la viitoarele alegeri pentru conducerea PNL de la mijlocul lunii septembrie.

Rareş Bogdan a ignorat riscurile şi a spus ce se întâmplă între Klaus Iohannis şi PNL

„– Când președintele Iohannis face o recomandare este destul de rapid pusă în practică de PNL…

– Ar fi bine să fie așa. M-aș bucura să fie așa. Nu este întotdeauna așa.

– Apar blocaje de comunicare între președintele Klaus Iohannis și liderul PNL Ludovic Orban?

– Nu. Cred că cei doi comunică. Nu știu detalii din interiorul relațiilor lor, dar cred că comunică între ei, nu există un blocaj în acest moment. Adică inclusiv data congresului, cred că Ludovic nu a luat-o de capul lui.

Sunt convins de asta, este un om cu prea multă experiență politică ca să eludeze cel mai important vector de putere din România.

Ludovic Orban, vizat de noua viziune

– Se simte nevoia unui suflu nou în PNL?

– PNL este un partid cu o tradiție uriașă. Are peste 145 de ani de existență. E partidul care a reformat și modernizat România. E nevoie ca noua viziune să-și facă loc mai puternic.

Asta nu înseamnă că trebuie îndepărtat cineva. Nu trebuie îndepărtat nimeni. Trebuie constituită o echipă în care viziunea vechiului și viziunea noului să fie complementare, să fie convergente.

Klaus Iohannis şi Rareş Bogdan

– Credeți că domnul Ludovic Orban ar putea face un pas către gruparea care reprezintă viziunea noului?

– Cred că dacă ar face asta ar avea de câștigat partidul, ar avea de câștigat România, ar avea de câștigat el. Altfel, se riscă un război surd, dur, mult mai periculos pentru stabilitate.

Noua generaţie din PNL e formată din 5 nume

Pentru că astăzi PNL nu mai reprezintă doar un partid, reprezintă Guvernul României, reprezintă partidul de guvernământ. Un astfel de gest ar arăta maturitate politică din partea lui Ludovic Orban și înțelegerea lucrurilor.

Nu știu dacă se va întâmpla sau nu. Experiență politică, Ludovic are. Ar trebui să simtă trendurile, să simtă suflurile pentru viitor. Nu știu dacă o va face sau nu, dar ar fi salutară o astfel de decizie.

De a deschide porțile decizionale spre Florin Cîțu, Rareș Bogdan, Dan Motreanu, Robert Sighiartău, Emil Boc și așa mai departe.

– Un pas către acest grup ar reprezenta și un pas înapoi în partid pentru domnul Ludovic Orban?

– Nu. Ar însemna să facă un pas înainte spre înțelegerea unei conduceri pentru viitor. Nefăcând asta, riscă foarte mult. Sigur că poate rămâne la conducerea partidului, dar cu un partid bolnav.

Care va avea frustrări majore din partea celor care vor fi îndepărtați sau vor fi izolați”, a declarat Rareş Bogdan în interviul publicat pe libertatea.ro.