Evenimentul Zilei > Monden > New York revine la viață. Marile săli de spectacol și stadioane se redeschid pentru spectatori
New York revine la viață. Marile săli de spectacol și stadioane se redeschid pentru spectatori

New York revine la viață. Marile săli de spectacol și stadioane se redeschid pentru spectatori

Autoritățile din New York au anunțat că se redeschid marile săli de spectacol și stadioanele pentru spectatori, la un nivel de 10% din capacitatea totală. Spectatorii vor putea lua parte la evenimente doar cu un test PCR negativ.

Marile săli de spectacol și stadioane din New York se redeschid la 10% din capacitate. Guvernatorul statului, Andrew Cuomo, a făcut anunțul miercuri și a precizat că măsura va intra în vigoare începând din 23 februarie. Reluarea activității vine după o pauză de aproape un an, cauzată de pandemia de COVID-19, informează AFP.

Guvernatorul a precizat că acest prag, de 10%, se aplică sălilor care pot să găzduiască peste 10.000 de persoane. El nu a oferit și alte informații despre condițiile din spațiile care au o capacitate mai mica. Acestea, cel mai probabil, vor rămâne închise.

Prima sală newyorkeză care se va redeschide va fi Barclays Center. Locația poate să găzduiască până la 17.700 de spectatori la partide de baschet.

Pe 23 februarie, aici este programat meciul de baschet între Brooklyn Nets, o echipă din liga profesionistă NBA și Sacramento Kings. Va fi pentru prima dată după o pauză de 352 de zile când Brooklyn Nets va evolua în faţa spectatorilor. Echipa a jucat de mai multe ori la Barclays Center, în acest sezon, dar de fiecare dată cu uşile închise.

Noi reguli pentru spectatori

Autoritățile din New York au stabilit reguli pentru cei care intenționează să participe la spectacole sau la evenimente sportive.

Doritorii vor trebui să prezinte la intrare, pe lângă biletul achiziționat, și un test PCR cu rezultat negative. Testul trebuie realizat cu cel mult 72 de ore înainte de ora desfășurării evenimentului. De asemenea, spectatorii trebuie să se supună și unui control al temperaturii corporale.

În sala de spectacol, ei vor trebui să poarte măşti de protecţie şi să respecte regulile de distanţare socială.

Marile săli de spectacol și stadioane se redeschid

Guvernatorul Andrew Cuomo a interzis, pe 12 martie 2020, toate evenimentele publice la care participau mai mult de 500 de persoane. Măsura a fost adoptată în contextul pandemiei de coronavirus. Ulterior, suspendarea a fost extinsă cu rapiditate la toate spectacolele şi toate evenimentele sportive.

Statul New York a realizat un prim test în privinţa redeschiderii sălilor publice pe 9 ianuarie. La data respective s-a desfășurat un meci de fotbal american organizat de clubul Buffalo Bills, din liga de fotbal american NFL. La acest eveniment au fost acceptați 6.700 de spectator care au fost testați negativ, în prealabil.

Acelaşi format a fost repetat în săptămâna următoare pentru un alt meci disputat de Buffalo Bills. Guvernatorul şi autorităţile sanitare din New York au considerat că experimentul a fost concludent, a declarat miercuri Andrew Cuomo.