Evenimentul Zilei > Actualitate > Marile enigme din Dosarul Caracal. Rezultatul anchetei, după un an: nimic!
Marile enigme din Dosarul Caracal. Rezultatul anchetei, după un an: nimic!

Marile enigme din Dosarul Caracal. Rezultatul anchetei, după un an: nimic!

Astăzi se împlineşte fix un an de zile de când România era zguduită de o întâmplare aproape incredibilă. O fată de 15 ani sunase de mai multe ori la 112, spunând că este răpită şi violată.

Fata a vorbit inclusiv cu un poliţist din localitate mai bine de 20 de minute, dându-i acestuia amănunte clare despre locul unde se află. Amănunte care ar fi trebuit să-i ducă pe cei care o căutau, direct la ea. Nu mai dăm acum celelalte detalii, care sunt deja cunoscute şi care dovesdesc faptul că în realitate nimeni dintre autorităţi nu avrut să se afle adevărul. S-a încercat să ni se bage pe gât o poveste despre un lup singuratic, Gheorghe Dincă, un asasin în serie care a răpit-o nu numai pe Alexandra Măceşeanu, dar cu câteva luni de zile înainte şi pe Luiza Melencu, le-a violat şi le-a ucis.

Vom trece însă în revistă întrebările esenţiale şi nepotrivirile strigătoare la cer din acest dosar.

Cine este poliţistul-erou discret

La două zile după ce începe ancheta, pe Dincă, aflat în curtea casei şi cerând apă, dar nu oricum, ci rece, că era cald rău afară, îl tăiat brusc o mărturisire. Dar nu vrea să discute cu orice fraier de poliţist de la Caracal, ale căror numere de telefon de altfel le avea în agendă şi cu care vorbise inclusiv după ce Alexandra a sunat la 112. Ci cu cineva de la Bucureşti. Astfel că, deşi arestat de două zile, Dincă ştia că un poliţist din Capitală se află în vizită la rudele din Caracal. Cere să fie adus el, ca să-i facă o mărturisire. Şi i-o face.

Primul avocat din oficiu al lui Dincă, Bogdan Alexandru, care asista la percheziţii şi nu a observat cum criminaliştii stricau locul faptei mâncând pizza şi fumând, iese triumfător în faţa porţii lui Dincă şi anunţă mulţimea adunată acolo: „Gata! A mărturisit!  El le-a omorât pe cele două fete”.

Poliţistul de la Bucureşti, chemat de Dincă să-i facă această mărturisire, a dorit să rămână anonim. Cu greu am aflat numele lui. Este foarte zgârcit la vorbă. Şi tare mult am fi vrut să ştim în ce calitate se afla în câmpul infracţional, alături de Dincă, cu o zi înainte ca acesta să-l cheme şi să-i mărturisească. Pentru că hârtia semnată de procuror, care să-i permită să participe la anchetă, a fost semnată în ziua în care l-a şi „spart” pe Dincă. Şi cum de Dincă, nu l-a cunoscut cu o zi înainte, dar l-a chemat a doua zi, aflând – de la cine? – că este în vizită la rude la Caracal?

Un Pistol care trage în direcţie greşită

Comisarul Pistol, cel care a şi vorbit la telefon cu fata răpită atunci când aceasta a sunat la 112, a tras într-o direcţie cu totul şi cu totul greşită în acea zi. Şi nu are nici un fel de explicaţie pentru asta.

Alexandra a spus foarte clar că se află în cartierul Bold din Caracal şi că a trecut cu maşina în care era sechestrată ca într-o capcană, pe lângă un dig. Acest dig, singurul din oraş de altfel,  se află la câteva sute de metri în spatele casei lui Dincă. În plus, poliţistul Pistol a copilărit în cartierul Bold. Deci, îl ştia pe dinafară. Iar părinţii lui locuiesc la câteva case de Dincă. Totuşi, nu s-a luat după capul lui, de cunoscător al cartierului menţionat clar de fata răpită, ci a sunat un interlop din Caracal, ca să-l întrebe dacă nu ştie ceva de răpire. Acesta ştia. Şi l-a trimis pe Pistol, cu echipa de căutare cu tot, în cealaltă parte a oraşului, fix peste concurenţa sa, un alt clan de interlopi.

De ce a sunat Pistol la interlop şi nu s-a dus să caute în locul unde îi indicase fata de la telefon, mai ales că îl cunoştea bine? Numele lui Pistol mai apare într-un dosar de trafic de carne vie, care nu se ştie cum s-a finalizat sau prin ce sertar zace tăcut.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: