Marian Petrache sau cum se scoate din joc un politician cu ajutorul DNA. România lui Cristoiu
Editura Evenimentul si Capital

Marian Petrache sau cum se scoate din joc un politician cu ajutorul DNA. România lui Cristoiu

Autor: | | 2 Comentarii | 7208 Vizualizari

Urmînd logica Scandalurilor românești – scînteie-foc-vălvătaie de proporții, de-ți vine să faci Breaking news cu Raed Arafat în direct-stingere bruscă și fără urme, nici măcar de cenușă –, cel numit dezastrul Dosarului Microsoft a trecut. Codruța Kovesi a scăpat din nou.

Între timp, pe post de tiribombă, Euronews a difuzat un material publicitar de un limbism grețos, cum rar se întîlnește pînă și la televiziunile clanurilor traficanților de droguri cînd e vorba de nevasta Bossului.

Printre alte secvențe în care Codruța Kovesi e scăldată contracost din cap pînă în picioare, fără a fi dezbrăcată (și-o imaginează cineva nudă? Doamne ferește!), se numără și cea în care Arhanghelina luptei împotriva corupție, joacă baschet cu mingea în birou, la cererea postului Euronews, care a ținut s-o umanizeze de parcă urma s-o mărite. Mare e grădina Domnului și mai ales mare e dispobilitatea jurnalismului de a sluji cu limba!

Scandalul Microsoft a împins în plan secund un fapt din care, dacă n-ar fi fost Dosarul cu pricina și mai ales pîșpîșismul ca mod de a fi al bărbaților noștri politici, ar fi putut isca un Tărăboi mai mare decît cel al beșicăi sparte numite investigația DNA în cazul Microsoft.

La cererea site-ului Știri pe surse (doar la cererea site-ului, nu din proprie inițiativă, cum ar fi fost de așteptat la o instituție moartă săși trîmbițeze întîmplările cînd acestea sunt de succes), DNA a făcut precizări în legătură cu dosarul Marian Petrache din 17 februarie 2017:

„La data de 09 ianuarie 2018, în dosarul la care faceți referire, procurorii din cadrul DNA au dispus soluția clasării față de persoana menționată pentru săvîrșirea infracțiunilor de luare de mită și șantaj întrucît faptele nu există, deoarece, în cauză, nu au fost descoperite probe care să stabilească o legătură între foloasele primite de inculpat și anumite acțiuni sau inacțiuni ale acestuia, din perspectiva calității sale de secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care să-i producă anumite beneficii martorului.”

Noi, românii, uităm repede, trăsătură națională care ne-a ajutat să fim fericiți tot timpul, fără a ști că asta e imbecilitate pură. Memoria electronică și memoria tipărită se păstrează. Ce ne spun ele?

La începutul anului 2017, Marian Petrache era unul dintre cei mai puternici lideri PNL. Secretar general interimar al Partidului, președintele al PNL Ilfov, Marian Petrache era un hub la liberali. Alegerile pentru șefia PNL, care se apropiau, îl propulsaseră pe Marian Petrache în ipostaza de posibil șef. Chiar și dacă nu și-ar fi propus asta, ca secretar general interimar, și ca vulpoi bătrîn, Marian Petrache avea un cuvînt de spus în stabilirea învingătorului. Pe acest fond, în 17 februrie 2017, vine bomba.

Marian Petrache e convocat la DNA și pus sub urmărire penală, pentru șantaj, pentru o faptă comisă cîndva, cu nouă ani în urmă, pe vremea cînd distinsul era secretar de stat la Interne.

Citite pînă și de o minte pe jumătate beată, acuzațiile aduse de DNA miroseau de departe a proză proastă, mai proastă decît cea emisă în presă de Coloneleasă și de Căpitan, mult mai bună decît cea respirată de publicația 22.

Singura probă de la dosar era un denunț a unui denunțător deja de profesie, aflat în pușcărie și deci oricînd la dispoziția Organelor, unul dintre acei denunțători de serviciu ai Binomului SRI-DNA, în stare s-o pîrăscă și pe maică-sa pentru abuzul în serviciu de a fi rămas gravidă cu el fără să-i fi cerut voie înainte de a se împreuna cu taică-său.

Marian Petrache e un om pricopsit. Denunțul îl punea într-o postură incredibilă, halucinantă în materie de născocire. Ditamai secretarul de stat, om cu avere, se bucurase la o excursie promisă de delator, fostul primar de Jilava.

Caracterul fantezist al Dosarului era remarcat de jurnaliștii independenți. Cei ai Diviziei Presă au văzut în acuzație pretextul pentru a-l bumbăci bine pe Marian Petrache. De pe scările DNA, pentru a scăpa de mortierele Diviziei Presă, Marian Petrache își anunță demisia din toate funcțiile deținute în partid. A contribuit la asta și condiția PNL de partid fată în casă al Binomului SRI-DNA. Prin convocarea la DNA, potrivit viziunii lui Klaus Iohannis și propagandei TeFeListe, Marian Petrache devenise penal.

N-avea importanță că procurorii îl chemaseră pentru că li se urîseră să mai joace table și acum simțeau nevoia unui interludiu cu act de acuzare, sau pentru că așa primiseră ordin. N-avea importanță că nu era nici o probă în afara denunțului comandat tot de procurorii care aveau misiunea să-l facă pe Marian Petrache.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate