Evenimentul Zilei > Politica > Marian Petrache a „speriat” Bruxellesul. „Gata, i-am lămurit!”. Despre ce proiect e vorba
Marian Petrache a „speriat” Bruxellesul. „Gata, i-am lămurit!”. Despre ce proiect e vorba

Marian Petrache a „speriat” Bruxellesul. „Gata, i-am lămurit!”. Despre ce proiect e vorba

Președintele Consiliului Județean Ilfov anunță că a finalizat negocierile cu Bruxellesul pentru finanțarea unor proiecte de anvergură.

Este vorba despre Măgurele Science Park, pe care Marian Petrache vrea să îl dezvolte în orașul care găzduiește cea mai puternică platformă IT a României.

Petrache a avut întâlniri cu mai mulți lideri europeni, printre care și Carsten Rasmussen. Acesta din urmă, șeful unității de dezvoltare pentru România, a apreciat proiectul care i s-a prezentat și a promit că-l va sprijini pentru a obține finanțare din partea UE.

Gata! I-am lămurit pe partenerii noștri și ne sprijină toate proiectele!”, a scris Marian Petrache pe Facebook, vizibil mulțumit de rezultatele întrevederilor de la Bruxelles. „I-am arătat lui Carsten Rasmussen că ele (n.r. – proiectele) sunt într-o viziune integrată și că, fără apă, canal, plan de gestionare a deșeurilor și mobilitate urbană, nu se poate. E pentru prima oară când a înțeles exact ce vrem noi să facem și a fost total de acord. Odată am văzut că se destinde! A zis așa «Vă înțeleg și vă susțin proiectele, aveți dreptate!». A fost un pic reticent în ceea ce privește MSP, dar, după ce a văzut ce potențial extraordinar are acest parc științific, s-a schimbat la 180 de grade. Deschiderea a fost totală. A fost bună discuția!”, a tras concluzia președintele CJ Ilfov.

Potrivit lui Marian Petrache, Măgurele Science Park va fi „cel mai ambițios parc științific din sud-estul Europei în termeni de transfer tehnologic, de la cel mai puternic laser din lume către cercetare și mediul de business”.

Pe de altă parte, Marian Petrache anunță că vrea să se vadă la Bruxelles și cu Adina Vălean, comisarul european pe Transporturi: „La ea este cheia să ne susțină proiectele pentru infrastructura din jurul Bucureștiului – în special centura a doua, autostrada A zero”.