Evenimentul Zilei > Social > Maria Lătăreţu inspiră copiii să cânte
Maria Lătăreţu inspiră copiii să cânte

Maria Lătăreţu inspiră copiii să cânte

Ioana Lătăreţu, nora inegalabilei Maria Lătăreţu, ne-a anunţat cu mare bucurie că, în curând, urmează să debuteze cea de a patra ediţie a Festivalului Copiilor „Maria Lătăreţu”.

Copiii care au talent şi iubesc cântecul popular sunt invitaţi să participe la acest festival.

„Ne mai despart doar câteva zile de momentul în care oraşul Târgu Jiu va răsuna de glasurile minunate ale copiilor. Sâmbătă 16 mai, 2015, la ora 14.00, se va deschide cea de  patra ediţie a Festivalului Copiilor Maria Lătăreţu. Este festivalul florilor, este festivalul primăverii, ne spune Ioana Lătăreţu. Această ediţie este găzduită de Muzeul Judeţean Gorj «Grigore Ştefulescu». Ne-am bucurat de tot sprijinul domnului director al muzeului Dumitru Hortopan. Festivalul este preambul la evenimentul Noaptea albă a muzeelor. Cel care s-a ocupat de realizarea acestui festival este neobositul autor Dorin Brozbă, care a scris şi o carte despre viaţa Mariei Lătăreţu”.

Festivalului Copiilor „Maria Lătăreţu” este prezentat de Ingrid Boiengiu, din Turnu Severin, câştigătoarea  marelui premiu la ediţia precedentă. Înscrieri se pot face şi on-line, limita de vârstă a concurenţilor este între  8 şi 14 ani.

„Vă aşteptăm cu drag şi le doresc mult succes copiilor”, mai spune Ioana Lătăreţu, preşedinte de onoare al festivalului.

 La ediţia precedentă a festivalului au participat 40 de copii.