Evenimentul Zilei > EVZ Special > Maria Coman: Pentru omul de acasă, contează foarte mult cum arăți
VIDEO

Maria Coman: Pentru omul de acasă, contează foarte mult cum arăți

Maria Coman a povestit, în emisiunea „Dosare de presă” la EvZ TV, că modul în care se prezintă jurnalistul de televiziune în fața telespectatorilor este la fel de important ca informația pe care o trasmite.

„Starea unui jurnalist este foarte importantă”, a declarat  Maria Coman în emisiunea „Dosare de presă”, pe evz.ro.

Jurnalista este de părere că informația o are toată lumea. Contează foarte mult modul în care cel din fața camerelor de luat vederi transmite informația.

„Pentru că tu poți să știi totul. Dar dacă nu știi să transmiți, la revedere. Nu se întâmplă nimic. Și nu mai e același lucru ca acum 15-20 de ani, când era mai importantă informația. Nu mai e la fel de importantă.

Adică e importantă informația, sigur că da, dar trebuie să știi cum s-o transmiți. Informația o cam avem toți. Nu mai  e ca atunci când făceam eu teren, când eram eu mică, și dacă aflai o informație, o dădeai prima, la ora 19.00. Păi acum , dacă n-o dai ACUM, s-a terminat. În jumătate de oră e învechită. Acum contează CUM spui lucrurile astea”, a mai spus jurnalista.

Vedeta Antenei 3 a recunoscut faptul că jurnalistul învață în timp că nu doar informația este la putere. Ci și felul în care o transmite. Felul în care cel din fața camerei de luat vederi știe să împacheteze informația să o facă atractivă. Pe lângă asta, jurnalistul trebuie să aibă el însuși o apariție îngrijită, plăcută ochiului.

Maria Coman și-a adus aminte de bunica sa care, la începutul transmisiilor sale de pe teren, îi atrăgea constant atenția asupra faptului că-i stătea părul prost.

„Bunica, mă întorc la ea, pentru că a fost foarte importantă pentru mine, avea o singură problemă mare. Asta apropo de fetele rujate ale lui Băsescu. Că-mi stă părul prost. Așa i se părea ei: că-mi stă părul prost. Când îmbătrânisem destul de tare nu-i mai ziceam nimic. N-avea rost să intru în discuția asta. Era ușor inutil.

Dar mi-am dat seama, apropo de fetele rujate ale lui Băsescu, că pentru omul de acasă contează foarte mult cum arăți. Adică, hai să nu fim ipocriți și să spunem că i s-ar părea OK dacă noi ne-am trezi dimineață și ne-am duce la televizor în pijama, fără să ne aranjăm, cât de cât. Și ar spune „Vai ce minunat mi-a transmis această informație, că ascult ce-mi spui, în orice situație”. Să fim serioși. Să nu cădem în extrema cealaltă, dar totuși…

Atunci când faci teren, cel puțin în televiziune, te mai fură vântul. Te mai fură terenul, te mai fură story-ul, te mai fură filmarea pe care o faci. Și te trezești că ajungi în fața camerei să faci o transmisie și nu ești Ok cum arăți. Și-ți spune toată lumea. Nimeni n-o să rețină ce-ai spus. Toată lumea o să-ți spună, „Bă, dar părea alergată, bă…” Ceea ce e adevărat, înțelegi… Nu e o minciună. Dar asta e o chestie de care trebuie să ții cont”, a mai spus Maria Coman.