Mari surprize în alimentația școlară. La ce tip de mâncare se înghesuie elevii

Mari surprize în alimentația școlară. La ce tip de mâncare se înghesuie eleviiElevi. Sursa foto: Freepik

Un studiu realizat de cercetători de la Virginia Commonwealth University și Spitalul de Copii din Richmond la VCU a constatat că standurile de salate din școli pot crește cantitatea de fructe consumate de copii, dar nu cresc neapărat consumul de legume. Studiul, publicat în International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity, demonstrează impactul pozitiv al standurilor de salate din școli asupra alimentației copiilor și se bazează pe constatările anterioare ale aceleiași echipe de cercetare, care a constatat că standurile de salate din școli au îmbunătățit calitatea dietetică generală a prânzurilor elevilor.

Mâncare în școli. Elevii au virat-o spre salate

Studiul a arătat că elevii din școlile cu „baruri (standuri) de salate” au mâncat cu aproximativ o treime dintr-o ceașcă mai multe fructe decât înainte de instalarea barurilor de salate și cu aproximativ o treime dintr-o ceașcă mai multe decât elevii din școlile de control, care au fost serviți cu fructe și legume la prânz obișnuită pe toată durata studiului. Consumul de legume a rămas același în ambele grupuri.

Salată cu roșii și ton

Salată. Sursă foto: Facebook/Salad Recipes

Gusturile dulci sunt mai gustoase și se presupune că cei mici erau mai familiarizați cu unele dintre fructe decât cu legumele. În timp, elevii ar putea alege mai multe legume de la barurile cu salate. Cercetătorii au constatat, de asemenea, că risipa de alimente din fructe a crescut foarte ușor în timp în școlile cu „bar de salate”, dar nu și în școlile de control, în timp ce risipa de alimente din legume a rămas neschimbată în ambele.

În mod surprinzător, rezultatele au fost consecvente, ceea ce înseamnă că toți copiii au beneficiat de barurile cu salate. National School Lunch Program și barurile de salate din cadrul National School Lunch Program sunt, într-un fel, un fel de egalizator, ajutând la depășirea disparităților în ceea ce privește consumul de fructe și legume între grupurile socio-demografice.

sursa: medicalxpress.com

Ne puteți urmări și pe Google News