Evenimentul Zilei > Monden > Marele secret pe care Ioan Gyuri Pascu l-a știut de copil
Marele secret pe care Ioan Gyuri Pascu l-a știut de copil

Marele secret pe care Ioan Gyuri Pascu l-a știut de copil

Ioan Gyuri Pascu şi foştii săi colegi din “Divertis” umpleau sălile de spectacol. Erau cunoscuți și îndrăgiți din anii ʼ80 pentru textele pline de umor. Casetele cu spectacolele lor circulau de la un român, la altul. Te tăvăleai de râs. Astăzi, 31 august, artistul ar fi împlinit 59 de ani.

Actorul şi cântăreţul Ioan Gyuri Pascu a murit în 2016, la 26 septembrie, în urma unui infarct. Astăzi, 31 august, artistul ar fi împlinit 59 de ani. De când era copil, el spunea că va fi un artist iubit.

Născut pe 31 august 1961, la Agnita, Gyuri Pascu a fost muzician şi actor, fiind membru al grupului de umor ”Divertis”. S-a lansat în cariera muzicală în anul 1982 şi de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care pop, rock, blues, reggae.

A început să studieze pianul de la 9 ani, iar prima dată a urcat pe scena școlii, cu o voce de soprană. La 14 ani, i s-a schimbat vocea, dar își folosea vocea de cap, spre amuzamentul tuturor. Începe să studieze chitara, de care nu se va mai despărți niciodată. A cântat rock, blues, reggae, pe la nunți și evenimente. A dat examen la Tetrul din Târgu Mureș, dar a picat și a fost nevoit să lucreze ca strungar.

Citiți articolul integral în Rețete și vedete.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.