Marea Britanie, cotropită de muncitori străini

Marea Britanie, cotropită de muncitori străini

Numărul de muncitori imigranţi din Marea Britanie a crescut cu 75 la sută în ultimii şase ani. Un studiu recent al Oficiului Naţional de Statistică britanic arată că există peste două milioane de muncitori străini angajaţi.

În acelaşi interval, Marea Britanie s-a ales cu 500.000 de angajaţilor britanici şomeri, se arată într-un raport oficial, citat de ediţia online a publicaţiei The Daily Telegraph.

Numărul angajaţilor străini din Marea Britanie a crescut, în perioada 2001-2007, cu 864.000. Raportat la populaţia Marii Britanii, cifrele arată ca unul din 14 angajaţi este imigrant.

Lovitură pentru Gordon Brown

Ne puteți urmări și pe Google News

Reacţia politică la studiu s-a transformat într-o acuză la adresa miniştrilor şi a premierul Gordon Brown. Brown a promis, la preluarea funcţiei, că va aduce locuri de muncă britanice, cetăţenilor britanici.

De asemenea, cercetarea Oficiului Naţional de Statistică britanic, arată că peste un milion de tineri cu vârsta de până în 25 de ani nu se regăsesc în câmpul muncii, sau în sistemul educaţional.

Cifrele care sperie

Aproximativ 4,8 milioane de cetăţeni britanici primesc lunar ajutor de şomaj şi alte 2,6 milioane primesc ajutoare pentru incapacitate de muncă.

Într-un interviu acordat săptămâna trecută cotidianului The Daily Telegraph, un oficial al Guvernului britanic susţinea că aproximativ 1,9 milioane de oameni dintre cei care spun că nu pot munci, ar putea de fapt să lucreze.

Autorităţile britanice arată în studiu că numărul cetăţenilor britanici care au cerut ajutoare de şomaj a crescut în ultimii trei ani. În aceeaşi perioadă, sute de mii de est-europeni se angajau în piaţa muncii din Marea Britanie.

De asemenea, numărul cetăţenilor britanici care emigrează a crescut în ultimii trei ani.

(11:45)