Evenimentul Zilei > Politica > Marcel Ciolacu nu a onorat invitația lui Klaus Iohannis. De ce nu a mers liderul PSD la recepția de 1 Decembrie
Marcel Ciolacu nu a onorat invitația lui Klaus Iohannis. De ce nu a mers liderul PSD la recepția de 1 Decembrie

Marcel Ciolacu nu a onorat invitația lui Klaus Iohannis. De ce nu a mers liderul PSD la recepția de 1 Decembrie

Marcel Ciolacu nu a participat la recepția organizată de la Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României. Alexandru Rafila a explicat de ce liderul PSD nu a onorat invitația.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, nu a participat la recepția de Ziua Națională a României organizată de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Social-democratul nu a onorat invitația, deși el a participat în dimineața zilei de 1 Decembrie la parada militară. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat de ce președintele Camerei Deputaților nu a venit la eveniment.

„Nu știu din ce motive nu a fost domnul președinte Ciolacu, probabil că a avut un motiv extrem de serios. Vă asigur că nu are niciun fel de altă conotație, care… am auzit și eu că a fost legată de absență, legată de dorința de a nu participa. Domnul Ciolacu este extrem de atent și responsabil în ceea ce privește participarea la astfel de evenimente”, a spus Alexandru Rafila.

Ciolacu a participat la paradă, dar nu la recepția lui Klaus Iohannis

În plus, ministrul Sănătății a subliniat că liderul PSD a participat la parada militară în ciuda condițiilor atmosferice nevaforabile. De asemenea, Rafila a punctat că a fost împreună cu Ciolacu la evenimentul de dimineață. „Dimineață a fost prezent, în ciuda condițiilor atmosferice foarte dure, și eu am fost de dimineață la parada militară și cu siguranță a avut o problemă care nu i-a permis să participe”, a adăugat el într-o intervenție la Digi24.

Printre cei care au participat la recepţia dată de șeful statului au fost prim-ministrul Nicolae Ciucă, miniştri ai Cabinetului, preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, patriarhul Daniel, fostul preşedinte Emil Constantinescu. Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților, a fost și el invitat la eveniment.

Recepția a fost organizată în sala Unirii. La acest eveniment au fost invitate aproximativ 200 de persoane, mai mult cu 50 față de anul trecut. Printre persoanele care nu au fost invitate se numără toți liderii partidelor de opoziție, Cătălin Drulă, USR, și George Simion, AUR. În plus, niciunul dintre miniștrii UDRM nu au venit la eveniment.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: