Evenimentul Zilei > Actualitate > Primele urări de Ziua Națională au fost făcute de președintele României
Primele urări de Ziua Națională au fost făcute de președintele României

Primele urări de Ziua Națională au fost făcute de președintele României

Klaus Iohannis a publicat pe contul său de Twitter, la ora 7:00, urările de „la mulți ani” României de Ziua Națională

Nadia Comăneci a transmis un mesaj tuturor românilor

„Cu siguranță noi, românii, avem încrederea în mai bun și mai bine. Am moștenit încrederea în puterea noastră de a trece peste toate greutățile și momentele grele. Să sărbătorim această zi și să ne amintim că puterea este în noi. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!“, a transmis Nadia.


Andreea Marin se alătură inițiativei „Cred în România”

„Sunt Andreea Marin și #CredînRomânia pentru că aici sunt atâția oameni isteți, sufletiști și cu ambiția de a duce visurile până la capăt”

Cred în România este inițiativa unor tineri care au ales să demonstreze că România chiar merită încrederea noastră și să evidențieze oamenii, ideile și inițiativele cu care ne mândrim. Susține proiectele tinerilor ambițioși, promovează ideile care schimbă comunități și prezintă poveștile românilor demni din dorința de a contribui la întărirea sentimentelor de respect și de apartenență la comunitate și, mai ales, de încredere în sine.


Ciolacu, impresionat de gestul unei fetițe de de Ziua Națională a României

„Speranța acestei națiuni stă în copiii săi! Delia, un copil minunat de 10 ani, mi-a dăruit astăzi o broșă tricoloră cu România făcută de mânuțele ei. O voi purta astăzi cu mare mândrie cu gândul la energia acestei generații care va duce România acolo unde merită și îi este locul. La fel cum acum 104 ani, generația de atunci a înțeles că doar prin unitate putem să ne îndeplinim visul de a trăi cu toții într-o singură țară. Generația actuală a luat o țară distrusă de comunism și a dus-o în Uniunea Europeană și NATO.

Avem o șansă extraordinară să îndeplinim total visul european și să aderăm la spațiul Schengen. Depinde doar de noi! Pentru Delia, pentru toți copiii acestei națiuni, trebuie și noi să stăm uniți și să trecem peste toate provocările la care suntem supuși de un război ilegal chiar la granițele noastre și de toate crizele suprapuse pe care le-a cauzat. Avem această datorie, pentru ca viitoarea generație să poată construi pe o fundație mult mai solidă !La mulți ani, România! La mulți ani, români!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.


Florin Piersic, mesaj emoționant pentru România

„Dragii mei, la mulți ani! Azi, de 1 Decembrie, vreau să vă zic un singur lucru și anume că iubirea mea pentru România și pentru fiecare om din această țară este atât de mare, încât ar trebui să mai trăiesc două sau trei vieți ca să le povestesc tuturor unde am fost în România, ce am simțit în România, pe unde am filmat în România, să fiu cel mai bun ghid pentru România”, a transmis îndrăgitul actor pe pagina sa de Facebook.


Mesajul transmis de SRI înainte de parada din București

Parada naţională, organizată în Piaţa Arcului de Triumf din București, începe la ora 11.00. Comandantul paradei este generalul maior Gheorghiță Vlad. Ceremonia va începe cu intonarea imnului național al României, concomitent cu executarea a 21 de salve de tun, urmând apoi depunerea unei coroane de flori de către președintele Klaus Iohannis, în memoria eroilor căzuți pe câmpurile de luptă pentru reîntregirea neamului românesc și păstrarea unui moment de reculegere.

Cu puțin timp înainte de a începe parada de 1 Decembrie din București, Serviciul Român de Informații a postat o imagine cu zona unde va avea loc defilarea de Ziua Națională a României supravegheată de trupe speciale SRI.

„Am găsit un loc bun. Începe în mai puțin de o oră și jumătate“, a anunțat Serviciul Român de Informații pe pagina de Facebook.


 

George Simion, mesaj tăios de 1 Decembrie: „România e prea mică, fără Cernăuți și Chișinău”

„Din 2006, neîncetat, an de an, aici s-a făcut Unirea, nu la Iohannis, la recepție. Cred că e mult mai onorabil să fiu printre oameni cinstiți, nu cu oameni precum Schimdt, cu oamenii lui Iohannis. Suntem la Alba Iulia, aici s-a făcut Unirea. Bucureștiul e capitala adminsitrativă a României. România e prea mică, nu are Cernăuți, Chișinău, plângem pentru românii de acolo”, a declarat George Simion, pentru România TV.


Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României.

„La 104 de ani de la Marea Unire, ne găsim, din nou, într-un moment marcant al istoriei noastre: un război în desfășurare la granița de Est și un obiectiv național către care ne canalizăm toată energia, aderarea la Spațiul #Schengen. Și acum, ca și la încheierea Primului Război Mondial, principalele subiecte pe agenda națională sunt siguranța, stabilitatea și modernizarea României.

Față de 1918, acum avem de partea noastră fonduri europene pentru reforme și dezvoltare, precum și protecția oferită de #NATO, cea mai puternică alianță militară din istorie. Avem astăzi datoria de a depăși orice diferențe de suprafață și a ne concentra eforturile pe atingerea obiectivelor de interes național, pe bunăstarea oamenilor, pe ziua de mâine. Să arătăm că 1 decembrie este, cu adevărat, ziua unității noastre, o zi a tuturor celor a căror inimă tresaltă în fața tricolorului!

Partidul Naţional Liberal rămâne un partid al tuturor românilor, devotat intereselor țării și cu un puternic angajament de a aduce România acolo unde îi este locul, alături de marile democrații europene. La mulți ani, #români! La mulți ani, #România!“ – a transmis premierul Nicolae Ciucă.


Secretarul de stat american Antony Blinken a felicitat poporul român în numele Statelor Unite ale Americii de Ziua Marii Uniri. Acesta a subliniat că este un an special, pentru că a coincis cu cea de-a 25-a aniversare a parteneriatului strategic dintre Statele Unite şi România.

„Relaţia noastră este puternică, deoarece se bazează pe valori comune şi pe un angajament reciproc pentru pace şi prosperitate pentru cetăţenii noştri şi pentru oamenii din întreaga lume.

Vizita mea la Bucureşti la începutul acestei săptămâni ilustrează forţa cooperării noastre strânse şi continue în multe chestiuni, inclusiv securitate, în timp ce suntem uniţi cu aliaţii şi partenerii noştri ca răspuns la războiul brutal şi neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei.

Urez poporului român o zi naţională foarte fericită şi aştept cu nerăbdare parteneriatul nostru să devină şi mai puternic în anul care urmează”, a spus Antony Blinken în mesajul publicat pe site-ul Departamentului de stat.


La mulţi ani, România!”, a scris preşedintele Klaus Iohannis, împreună cu un clip video care are ca fundal sonor imnul naţional.

De Ziua Naţională, preşedintele Klaus Iohannis va participa la parada militară organizată la Arcul de Triumv, va decora personalităţi civile şi va participa la recepţia organizată la Palatul Cotroceni.