Evenimentul Zilei > Sport > Maradona, dezvăluiri de senzație despre golurile care au uimit fotbalul. VIDEO
Maradona, dezvăluiri de senzație despre golurile care au uimit fotbalul. VIDEO

Maradona, dezvăluiri de senzație despre golurile care au uimit fotbalul. VIDEO

Diego Armando Maradona a vorbit despre celebrele goluri marcate în 1986 contra Angliei.

Diego Armando Maradona și-a amintit de golul înscris cu mâna la Campionatul Mondial din 1986, în sferturile de finală, contra Angliei (scor 2-1). Argentinianul a punctat după un henț vizibil, dar reușita a fost validată. Tot în acel meci Diego a dat un gol după ce a plecat din jumătatea de teren a sud-americanilor.

„Când am văzut balonul înălțându-se, mi-am spus: «Nu-l voi ajunge niciodată, te rog, vino înapoi!».

Atunci mi-a venit ideea: «Lovesc mingea, apoi duc imediat mâna lângă cap»”. Exact ce a făcut. „După ce am aterizat, nu știam unde e mingea. M-am uitat, era în plasă. Așa că am început să urlu «gol, gol!». Checho Batista, idiotul de Checho, m-a întrebat dacă am marcat cu mâna. I-am zis: «Taci, prostule! Îmbrățișează-mă!». Valdano a venit și el la mine: «Cu mâna?». L-am întrebat același lucru: «Cu mâna?»”.

Maradona a vorbit și despre cel de-al doilea gol. „Am luat mingea la centrul terenului. Am început să alerg cu ea la picior și, când l-am observat pe Reid că nu mai poate, mi-a fost clar: «Asta e faza mea». Primul mi-a ieșit în cale Butcher și l-am fentat. S-a dus în stânga. Apoi, i-am văzut cu coada ochiului pe Burruchaga și Valdano. Fenwick se îndoia dacă să rămână în marcaj la ei sau să mă atace pe mine. L-am driblat și pe el.

A pus mâna pe mine, dar eu eram un buldozer, niciun tren nu m-ar fi oprit. L-am păcălit și pe Shilton și, exact înainte ca Butcher să-mi sară la gleznă, am trimis mingea în plasă”.