Evenimentul Zilei > Actualitate > Manelist arestat! Acuzația este foarte gravă
Manelist arestat! Acuzația este foarte gravă

Manelist arestat! Acuzația este foarte gravă

Cântărețul de manele hunedorean, zis Dan Pitic, a fost arestat în lipsă în 24 februarie de magistrații Judecătoriei Târgu-Jiu, pentru punere în circulație de euro falși. 

Acesta le-a spus anchetatorilor, prin telefon, că se află în turneu în Germania și Austria și se va prezenta la instanță peste câteva zile, la revenirea în țară. Acest lucru, însă, nu s-a întâmplat.

Instanța a decis că: „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. (…) Dispune arestarea preventivă a inculpatului zis Dan Pitic, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație de valori falsificate, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. Cu drept de contestație”.

Manelistul este cercetat într-un dosar în care alți trei bărbați din Alba și Timiș au fost arestați, după ce ar fi fost prinși, săptămâna trecută, cu peste 90.000 de euro falși.

„Din probe a rezultat că între acest inculpat și ceilalți inculpați au existat înțelegeri cu privire la bancnotele euro false plasate pe piață. A fost căutat de autorități, chiar s-a luat legătura telefonică, s-a comunicat că este în Austria, întrucât la sfârșitul lunii februarie, 28-29, are niște activități artistice în Austria. S-a discutat telefonic cu el, dar nu s-a prezentat la solicitarea organelor de urmărire penală și s-a formulat o propunere de arestare în lipsă”, a declarat Camelia Caragea, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, informează digi24.ro.