Manda (PSD): Solicităm propuneri pentru modificarea legilor securității de la instituțiile cu incidență în domeniu
Editura Evenimentul si Capital

Manda (PSD): Solicităm propuneri pentru modificarea legilor securității de la instituțiile cu incidență în domeniu

Autor: | | 1 Comentarii | 248 Vizualizari

Comisia parlamentară specială privind analizarea şi actualizarea cadrului normativ cu incidenţă în domeniul securităţii naţionale a decis, miercuri, să trimită adrese către toate instituţiile din domeniu pentru a le solicita ca, în termen de două săptămâni, să trimită propuneri de modificare a legislaţiei, a anunţat preşedintele comisiei, Claudiu Manda.

„Am avut a doua şedinţă a comisiei. Am avut pe ordinea de zi aprobarea solicitării de a trimite adrese spre structurile pe care noi considerăm că au în activitatea lor zonă de competenţă în ceea ce înseamnă securitatea naţională. Potrivit acestor adrese, vom solicita ca în termen de 2 săptămâni să primim un răspuns de la aceste instituţii sau structuri privind propunerile de modificare a legislaţiei în domeniu. Aceste solicitări trebuie să ne parvină şi în format electronic şi în format scris, dar să ne parvină sub formă de amendamente cu articolele care vor să le modifice şi cu argumentele necesare. Structurile de la care vom solicia puncte de vedere sunt : Administeraţia prezidenţială, CSAT, SRI, SIE, MApN, MAI, ORNISS, STS, SPP, Curtea de conturi, CSM, Ministerul Finanţelor, DIICOT, ICCJ, Oficiul penru prevenirea spălării banilor, Ministerul Justiţiei, Centru Naţional de Răspuns pentru incidente de securitate cibernetică şi cele două comisii comune ale Parlamentului - comisia SRI şi comisia SPP.”, a explicat Manda.

De asemenea, comisia pentru legile securității naționale va solicita secretariatului general să îi pună la dispoziție un studiu comparat privind legislația în domeniu din țările de referință.

„Un al doilea lucru pe care l-am decis astăzi a fost să solicităm secretariatului general să ne pună la dispoziţie, tot în termen de 2 săptămâni, un studiu comparat privind legislaţia în domeniu în câteva ţări pe care le putem considera de referinţă: SUA, Marea Britanie, Franţa, Italia şi Germania. Vrem să vedem câte servicii sunt acolo, care sunt atribuţiile acestora, care este rolul dintre Parlament şi acestea şi alte detaţii”, a adăugat senatorul PSD.

În procedura de îmbunătățire a legilor securității, comisia va integra doar inițiativele în domeniu aflate în circuitul legislativ nu mai vechi de trei ani.

„Un al treilea lucru decis astăzi a fost să solicităm fiecărui Birou permanent al Camera Deputaţilor şi Senat ca toate propunerile aflate în circuitul legislativ în acest moment să ne parvină la comisie pentru a fi analizate, pentru a fi integrate în proiectul pe care îl vom avea de sistematizarea acestor legi. Am mai hotărât ca iniţiativele legislative care sunt mai vechi de trei ani de zile să nu le luăm în considerare. Considerăm că dacă vrem să analizăm legislaţia trebuie să ne uităm la provocările actuale.”, a precizat Manda.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate