Evenimentul Zilei > EVZ Special > „Mâncătorul de femei”, trimis în judecată. Cum și-a ucis victimele
„Mâncătorul de femei”, trimis în judecată. Cum și-a ucis victimele

„Mâncătorul de femei”, trimis în judecată. Cum și-a ucis victimele

Vasile Lavric, mâncătorul de femei a fost trimis în judecată. Anunțul a fost făcut în această după-amiază de către reprezentanții Ministerului Public.

Vasile Lavric, mâncătorul de femei a fost trimis în judecată, astăzi. Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au încheiat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată în stare de arest.

Comunicatul dat de Ministerul Public după trimiterea în judecată a mâncătorului de femei

„Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au încheiat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată în stare de arest, a unui inculpat, sub aspectul comiterii infracțiunilor de violență în familie în varianta omorului calificat, prevăzută de art. 199 alin. 1 rap. la art. 188, art. 189 alin. 1 lit. e din Codul penal și profanare de cadavre sau morminte, prevăzută de art. 383 alin. 1 din Codul penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal privind concursul de infracțiuni.
În urma cercetărilor efectuate a rezultat că, inculpatul, în noaptea de 10/11 iunie 2020 și-ar fi luat soția de la domiciliul comun situat în mun. Rădăuți, jud. Suceava, transportând-o într-un loc necunoscut, după care pe fondul geloziei ar fi agresat-o suprimându-i cu intenție viața și apoi i-ar fi ascuns cadavrul, care nu a mai fost găsit”, se precizează în comunicatul Ministerului Public.

„În cursul efectuării urmăririi penale, procurorii au beneficiat de sprijinul IGPR”

„În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asupra a 7 bunuri imobile ale inculpatului, respectiv asupra a două autoturisme. Totodată, procurorii au solicitat în baza art. 330 din Codul de procedură penală menținerea măsurii arestării preventive și a sechestrului asigurător constituit.
În cursul efectuării urmăririi penale, procurorii au beneficiat de sprijinul IGPR – Direcția de Investigații Criminale și al Poliției Municipiului Rădăuți, precum și de suportul tehnic al IGPR – Direcția de Operațiuni Speciale.
Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Tribunalului Suceava, spre competentă soluționare.
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Bănuit că și-a ucis cu sânge rece partenerele

Bărbatul este bănuit pentru că a ucis patru femei, care i-ar fi fost partenere. Prima victima avea 16 ani când a dispărut, în 1995. Anchetatorii mai cred că, în 2005, omul ar fi ucis alte două femei, care aveau la acea vreme 18, respectiv 31 de ani. O a patra femeie a fost dată dispărută de familie acum un an. Rudele l-au acuzat pe Vasile Lavric că ar fi ucis-o. Trei dintre victime erau surori.
Ancheta a fost coordonată inițial de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, dar pentru că nu s-au găsit suficiente probe, dosarul a fost închis. Spre sfârşitul lui 2013, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acolo unde se află şi în prezent. La începutul lui 2014, anchetatorii au descins de mai multe ori atât la locuința lui Vasile Lavric, dar și în alte locuri, în căutarea surorilor dispărute. Cu toate eforturile, nu s-a găsit nici o urmă din cele trei femei.

Fusese arestat la mijlocul lunii aprilie

Vasile Lavric a fost arestat la mijlocul lunii aprilie 2014, petrecându-şi după gratii circa patru luni şi jumătate. Pentru că şi-a susţinut mereu nevinovăţia, în timp ce se afla încarcerat în Penitenciarul Botoşani a intrat în greva foamei.
Acţiunea sa extremă a continuat mai mult de 55 de zile, el fiind transferat la Penitenciarul Spital Târgu Ocna. La finalul lunii august 2014, măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu. La vremea respectivă, el a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor.

Publicat in categoriile: EVZ Special, Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: