Mâncarea picantă dă viață la propriu. Efecte nebănuite scoase la iveală de un studiu

Mâncarea picantă dă viață la propriu. Efecte nebănuite scoase la iveală de un studiu

Mâncarea picantă are proprietăți uimitoare. Unul dintre condimentele cele mai populare și ieftine, utilizat în diverse bucătării din lume, a devenit indispensabil pentru bucătari. Acesta  protejează sistemul cardiovascular și întărește pereții cordului, prelungind astfel viața.

Mâncarea picantă este mai mult decât benefică pentru organism. Studiul, publicat recent, confirmă proprietățile medicinale miraculoase ale ardeiului iute pentru sănătatea inimii. S-a demonstrat că prezența ingredientului activ capsaicina în ardeiul iute ajută la întărirea mușchiului inimii, optimizând funcția organului.

Cercetătorii au investigat potențialele beneficii ale consumului regulat de ardei iute. Experimentul a fost realizat pe un eșantion de peste 23.000 de oameni care au ținut un program alimentar pentru a-și urmări consumul de condimente.

Conform datelor obținute, oamenii sunt împărțiți în grupuri: cei care consumă cantități mici din acest condiment, cei care mănâncă de două săptămânal, cei care mănâncă de patru ori pe săptămână și cei care mănâncă mai mult de patru ori pe săptămână.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cercetătorii au constatat că persoanele care au mâncat ardei iute de mai mult de două ori pe săptămână și-au mărit speranța de viață cu 8,2 ani, față de cei care nu au mâncat deloc sau foarte rar.

Mâncarea picantă. Riscul de deces din cauza bolilor de inimă, mai mic cu 34%

Oamenii de știință arată că cei care mănâncă în mod regulat ardei iute au un risc redus cu 23% de deces din orice cauză. De exemplu, riscul de a muri din cauza bolilor de inimă a fost redus cu 34%. Dar consumul de condiment nu a afectat riscul de apariţie a cancerului, scrie Healthline.

Cercetătorii din domeniu au comparat aceste studii cu altele și au descoperit că consumul de alimente picante este  asociat cu un risc redus de mortalitate. Ingredientul secret găsit în ardeiul iute – capsaicina – este responsabil pentru acest lucru.

Specialiştii amintesc că o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos joacă un rol cheie în menținerea sănătății cardiovsculare și longevității, scrie doctorulzilei.ro.