Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie în Bârlad. Mama și fiica de patru ani au murit intoxicate cu gaze
Tragedie în Bârlad. Mama și fiica de patru ani au murit intoxicate cu gaze

Tragedie în Bârlad. Mama și fiica de patru ani au murit intoxicate cu gaze

O femeie în vârstă de 31 de ani și fiica ei de doar patru ani au fost descoperite moarte, într-un apartament din Bârlad, intoxicate cu gaze naturale. Descoperirea macabră a fost făcută de soțul femeii când s-a întors acasă.

Mama și fiica ei de doar patru ani au murit intoxicate cu gaze.

Tragedie într-un apartament din Bârlad. O femeie în vârstă de 31 de ani și fetița ei au fost găsite moarte, seara trecută. Acestea au murit intoxicate cu gaz. Macabra descoperire a fost făcută de soțul tinerei când s-a întors acasă. Bărbatul a încercat să intre în apartament. Nu a reușit deoarecce ușa era închisă pe dinăuntru, iar cheia era blocată în broască. Cum nimeni nu răspundea la apelurile sale, el a sunat la numărul de urgență 112. Acesta a cerut intervenția pompierilor ca să-l ajute să deschidă ușa.

Astfel, pompierii din cadrul Detaşamentului Bârlad au ajuns la fața locului cu o autospecială și au intervenit ca să deschidă ușa locuinței. Din casă, aceștia au simțit un miros înțepător de gaz

„Detașamentul de pompieri Bârlad intervine cu o autospecială de stingere cu modul pentru deblocare, pe strada Vasile Pârvan, bloc FEPA 1 pentru deblocarea ușii unui apartament, acolo unde nimeni nu răspundea la ușă”, se aratp într-un comunicat de presă al ISU Bârlad.

Mama și fiica intoxicate cu gaze

La sosirea echipajului de intervenție, din apartament a fost perceput un miros înțepător se gaz. Bărbatul și pompierii care au intrat în locuință au găsit-o pe femeie și pe fiica sa în stare de inconștiență.

În aceste condiții, membrii echipajului, toți cu pregătire de paramedici au început manevrele de resuscitare. De asemenea, între timp, comandantul de echipaj a solicitat, în sprijin, intervenția unor ambulanțe.

„La sosirea echipajului de intervenție, din apartament a fost perceput un miros înțepător se gaz. După deblocarea ușii, în locuință au fost găsite două persoane în stare de inconștiență. Membrii echipajului, toți cu pregătire de paramedici au început manevrele de resuscitare, între timp, comandantul de echipaj solicitând în sprijin mai multe ambulanțe”, se arată în comunicarea.

Paramedicii au constatat decesul

Au sosit două ambulanțe, iar paramedicii au continuat manevrele de resuscitare, însă a fost prea târziu. Din nefericire, cele doua victime, femeia în vârstă de 31 ani și fetița în vârstă de patru ani nu au mai putut fi salvate. Astfel în cazul lor a fost declarat decesul.

„Cercetările privind cauzele și circumstanțele producerii celor două decese sunt efectuate de instituțiile abilitate în acest sens”, se arată în comunicat.

Trupurile neînsufleţite au fost duse la morgă pentru necropsie, urmând ca expertiza să stabilească cu exactitate cauza morții. Polițiștii din Bârlad au deschis o anchetă în acest caz.