În al doilea trimestru al anului acesta (perioada aprilie-iunie), Malaysia Airlines a înregistrat pierderi de aproximativ, 97.4 milioane de dolari, scrie BBC. Ahmad Jauhari Yahya, CEO-ul companiei, a declarat că se aştepta ca dispariţia zborului MH370 să aibă impact asupra rezultatelor din al doilea trimestru, iar eforturile companiei de a se redresa şi a recâştiga încrederea clienţilor au fost spulberate în luna iulie, din pricina tragediei aviatice petrecute în estul Ucrainei, când o aeronavă a companiei malaeziene a fost doborâtă, la graniţa cu Rusia.

"Impactul financiar complet al tragediilor zborurilor MH370 şi MH17 este aşteptat să lovească Malaysia Airlines în a doua jumătate a acestui an", a adăugat Yahya. Numărul rezervărilor într-o săptămână a scăzut cu 33%, numeroare zboruri fiind anulate imediat după tragedia aviatică din lune iulie, au mai declarat reprezentanţii companiei.

De asemenea, sunt aşteptate restructurări în cadrul companiei, la sfârştiul săptămânii, atât din pricina celor două tragedii, cât şi din cauza faptului că din anul 2010 compania nu a mai avut profit. Restructurările ar putea afecta 25% din cei 19.500 de angajaţi şi este posibil ca unele rute internaţionale să fie tăiate.