Mâine e mare sărbătoare. Ce nu ai voie să faci sub nicio formă de Sfântul Nicolae. Aduce ghinion!

Mâine e mare sărbătoare. Ce nu ai voie să faci sub nicio formă de Sfântul Nicolae. Aduce ghinion! Sfantul Nicolae / Sursa: Arhiva EVZ

Pe data de 6 decembrie creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Ierarh Nicolae, patronul marinarilor şi al copiilor, salvatorul celor din temniţă şi primejdii, ajutătorul săracilor şi al celor nedreptăţiţi, protector al fecioarelor şi al călugărilor.

Tradiția spune că Sfântul Nicolae este al doilea sfânt facut de Dumnezeu, care stă alături de Părintele ceresc, în stânga lui.

Adulții și copiii așteaptă cu nerăbdare această zi sfântă de sărbătoare pentru a vedea ce cadouri le-a pus Moș Nicolae în ghetuțe.

Numai că, pentru a primi cadourile trebuiesc respectate cu sfințenie câteva reguli.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce nu ai voie să faci de sărbătoarea Sfântul Nicolae

De sărbătoarea Sfântul Nicolae este interzis să facem curăţenie, să spălăm rufe, să fim zgârciţi, să ne certăm sau să te contrazici cu cineva. Se spune că persoanele care au chef de scandal în această zi sfântă, vor avea un Crăciun nefericit în familie.

Totodată, nu trebuie să uităm de cei săraci sau să fim nepăsători. Este bine să nu uităm să ne spălăm pe față cu zăpadă, dacă a nins afară, pentru că asta aduce prosperitate şi sănătate.

Dacă cineva îţi poartă duşmănie este imperativ să te împaci cu persoana respectivă.

În plus nu ai voie să dormi, altfel te vei simţi amorţit pentru tot anul următor.

Tradiții românești de Sfântul Nicolae

În tradițiile românești, Sfântul Nicolae apare pe un cal alb, aluzie la zăpadă care cade în luna decembrie.

Se crede că Sfântul Nicolae te ferește de boli, sărăcie și situații critice, așa cum a făcut cu fetele sărmane sau cu marinarii feriți de la înec.

La sărbătoarea Sfântul Nicolae se pun crenguțe de pomi fructiferi în apă, pentru a înflori până la Anul Nou, așa se poate afla dacă Noul An va fi roditor.

În tradiția românească se mai spune că iarna debutează la sărbătoarea Sfântul Nicolae, fiindcă atunci acesta începe să își scuture barba albă și începe să ningă.

Se crede că în ajun se deschid cerurile, iar preț de o secundă, Sfântul Nicolae poate fi văzut de-a dreapta Domnului, scrie calendarulortodox.ro.