Atenție, nu dăruiți aceste lucruri de Moș Nicolae. Aduc ghinion!

Atenție, nu dăruiți aceste lucruri de Moș Nicolae. Aduc ghinion!

Adulții și copiii așteaptă cu nerăbdare ziua de 6 noiembrie pentru a vedea ce cadouri le-a pus Moș Nicolae în ghetuțe. Află ce cadouri nu trebuie să oferi niciodată în această sfânta zi!

Pe 6 decembrie creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Ierarh Nicolae, patronul marinarilor şi al copiilor, salvatorul celor din temniţă şi primejdii, ajutătorul săracilor şi al celor nedreptăţiţi, protector al fecioarelor şi al călugărilor.

Copiii cuminți își pregătesc ghetuțele pentru a primi dulciuri și cadouri. Tinerii năzdrăvani se aleg de foarte multe ori cu nuiele. Acestuia i se mai spune și „Moş Nicolae, aducător de daruri” sau „patron al copiilor”. Acesta împărțea bănuți celor săraci, grau în perioade de secetă și oferea dulciuri micuților din toată lumea.

O tradiție populară spune că oamenii îl pot vedea pe Sfântul Nicolae pe cer în dreapta Domnului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce cadouri aduc ghinion de Moș Nicolae?

Una dintre cele mai importante tradiții spune că de Moș Nicolae nu se oferă obiecte ascuțite sau de culoare neagră, dar nici produse de machiaj sau bijuterii. Persoanele care primesc aceste daruri vor avea ghinion tot anul. Poți opta pentru dulciuri, ciorăpei colorați, căni cu tematică, jucării, mânuși în culori aprinse.

Copiii își pregătesc ghetuțele

Tinerii își curăță ghetuțele din seara de 5 decembrie pentru a îl convinge pe Moș Nicolae că au fost copii cuminți tot anul. Cei neascultători primesc o nuia și sunt atenționați să își asculte părinții și bunicii. Legendele spun că moșul își dă seama dintr-o singură privire dacă micuțul a fost cuminte sau nu.

Conform tradițiilor românești, Moș Nicolae vine pe un cal alb și anunță primii fulgi de nea. Acesta îi ajută pe toți cei nevoiași, orfanii și văduvele, este stăpânul apelor și salvează corăbierii de la înec, protejează soldații pe timp de război.

În Europa, în preajma secolului al XII-lea, ziua de Sfântul Nicolae a devenit ziua darurilor în ghetuțe, dar și a acțiunilor caritabile.

În Germania, Moș Nicolae este văzut ca un bătrân cu un sac în spate și o nuielușa în mâna. Micuții trebuie să scrie o scrisoare cu darurile pe care și le doresc și pună la geam câțiva morcovi pentru ajutoarele moșului.

O altă tradiție spune că Moș Nicolae are mereu o agendă la el unde sunt notați copiii cuminți și cei neascultători. Nemții ascultă colinde în această sfânta zi și oferă tinerilor năzdravani cărbuni sau cartofi, potrivit Antena 3.