Evenimentul ZileiSocialMaimuța-cyborg se joacă pe computer cu puterea minții! Elon Musk declanșează revoluția implanturilor pe creier

Maimuța-cyborg se joacă pe computer cu puterea minții! Elon Musk declanșează revoluția implanturilor pe creier

Maimuța-cyborg se joacă pe computer cu puterea minții! Elon Musk declanșează revoluția implanturilor pe creier
Revoluția tehnologică pune umanitatea în fața unei imense. Posibilitățile sunt practic nelimitate, iar legile actuale nu impun, practic, niciun fel de restricții. Cu alte cuvinte, cei care au bani și acces la tehnologie de ultimă generație nu sunt îngrădiți decât de propria conștiință.

Miliardarului american Elon Musk îi place să se joace de-a ucenicul vrăjitor. Strat-up-ul Neuralink pe care l-a fondat studiază cum pot fi „îmbuntățiți” oamenii prin implantarea unor cipuri în creier.
Primul animal care a primit un astel de implant a fost un porc. Acum Neuralink a trecut la pasu următor- primatele.

Pager joacă MindPong cu puterea minții

Compania lui Elon Musk a dat publicității un filmuleâ care pare să arate o maimuță cu implanturi de cip creier care se distrează cu un joc video simplu, asemănător tensului. Imaginile le puteți vedeaaici. Comentariul din off spune că maimuța controlează paleta virtuală cu puterea gândului.


Biden, avertizat că îndreaptă SUA spre catastrofă. Profeția eminenței cenușii a politicii americane


Videoclipul, care durează de trei minute, îl arată pe Pager, un mascul de macac, jucând Mind Pong. Maimuța a fost învățată să se joace pe computer folosind un joystick. După ce i-au fost făcute implanturile pe creier, joystick-ul a fost, însî, deconectat. Acum Pager pare să controleze paleta virtuală pur și simplu gândindu-se la mișcarea mâinii în sus sau în jos.
Neuralink susține că această tehnologie ar putea ajuta foarte mulți oameni.


Descoperire arheologică de senzație. Au găsi “orașul de aur” al Egiptului


„Primul produs @Neuralink va permite unei persoane cu paralizie să folosească un smartphone cu ajutorul minții mai repede decât ar putea cineva care își folosește degetele ”, a scris Elon Musk joi pe Twitter.

Cum funcționează Neuralink?

Neuralink funcționează prin înregistrarea și decodarea semnalelor electrice din creier folosind peste 2.000 de electrozi implantați în regiunile cortexului care coordonează mișcările mâinilor și brațelor, a spus vocea video.

„Folosind aceste date, calibrăm decodificatorul prin modelarea matematică a relației dintre tiparele de activitate neuronală și diferitele mișcări pe care mâna le imprimă joystick-ului.”

Elon Musk folosește savanți cu specializîri din cele mai diverse pentru a aduce în viața de zi cu zi o tehnologie care era testatî anterior doar în laboratoare. Prin companiile sale Tesla Inc și SpaceX, Musk încearcă să revoluționeze tehnologii diverse, de la rachetele spațiale la vehiculele electrice, scrie The Guardian.

Armele chinezezești care amenință SUA sunt dezvoltate cu tehnologie americană. Și-au tăiat craca de sub picioare


Accesează: