Evenimentul Zilei > Social > Maia Morgenstern: „Teatrul independent este o stare de spirit”
Maia Morgenstern: „Teatrul independent este o stare de spirit”

Maia Morgenstern: „Teatrul independent este o stare de spirit”

Undercloud continuă până pe 10 septembrie, așteptându-și spectatorii, cărora le vorbește direct pe limba lor, către minte și sufl et, cu brațele deschise.

De anul acesta, Festivalul de Teatru Independent Undercloud,care se desfășoară la Muzeul Țăranului Român, a devenit bursă de spectacole, cu doi producători invitați, de la Avignon și Edinburg, care vor decide dacă cele românești se pot vinde pe piața externă. Chris Simion ne-a declarat că raportarea la o altă dimensiune, la un spațiu cultural mult mai amplu, european, s-a cerut de la sine: Înseamnă evoluție, înseamnă să creăm punți, să cunoaștem ceea ce fac colegii noștri în afară, să propunem publicului din România și experiența teatrului independent de calitate din străinătate. Undercloud este o stare. Este nevoia de a fi onest, viu, direct”.

„Mă trec fiorii”

Marcel Iureș a deschis festivalul cu „Absolut”, aducându- i la o stare de normalitate: „Teatrul independent vine dintr-o dependență. Dependență de limbă, de corectitudine, de bun simț, de întrajutorare, de generozitate. La Undercloud calci pe independență. E un fenomen care s-a închegat, mă bucur că fac și eu parte din el. Independenții fac lucruri care au respirație lungă. Am văzut mulți tineri, atât de mulți că mă trec fiorii. Mulți voluntari. Să torni pasiunea din buzunarul și din inima ta într-un vas mai mare, din care bea multă lume, e mare lucru”.

„O călătorie în ființa lumii”

Maia Morgenstern ne-a declarat că la Undercloud vezi spectacolele în diverse formule, care au un mod de a privi viața, teatrul, arta inedit,care deconectează și inspiră: „Pentru cei care vin să-l vadă, spectacolul de teatru este o călătorie în ființa lumii, o încercare de a pătrunde ce e grav și profund în om”.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: