În faţa jurnaliştilor prezenţi la locul faptei, Hosu a spus că echipa pe care o coordonează face toate eforturile pentru a afla toate elementele care construiesc acest caz, dar există o zonă mare de cercetare „care trebuie luată la milimetru”.

De asemenea, procurorul a mai spus că „s-au făcut paşi, însă informaţiile care apar în cadrul anchetei fac foarte mult rău rudelor şi oamenilor care sunt foarte apropiaţi de cele două victime. Haideţi să încercăm să transmitem toate datele, dar să fim şi oamenii în acelaşi timp”.

Încercăm să facem treaba cât se poate de bine şi utilizând toate mijloacele de investigare specifice pe care le are şi Parchetul şi Poliţia”, a adăugat Hosu.

În legătură cu necooperarea principalului suspect, Gheorghe Dincă, procurorul DIICOT a afirmat că „până la urmă suspectului trebuie să îi demonstrezi cu probe activitatea infracţională”.

Colegii mei s-au mişcat foarte repede pe o cauză în care aveam foarte puţine indicii din mai până în acest moment, nu cred că se putea mai mult decât ce au făcut, dar dacă se putea până la urmă vom veni şi vom recunoaşte şi asta. Haideţi să strângem tot şi pe urmă comunicăm, vedem şi ce am făcut bine şi ce nu”, a declarat Georgiana Hosu.

Întrebată, de asemenea, dacă s-au extins cercetările şi în ceea ce priveşte alte eventuale cazuri de dispariţie care pot fi similare cu cele două cazuri investigate, Hosu a spus: „Încercăm şi o asemenea pistă, deocamdată importante în acest moment sunt cele două victime”.

Potrivit procurorului, rezultatele ADN vor aduce primele lămuriri în acest caz.