Deplasarea la Berlin a lui Fillon nu a avut ecou mediatic şi nici nu l-a ajutat să cumuleze capital politic sau de încredere în Franţa, sondajele asta spun.

Vizitele în străinătate sunt de altfel un ritual necesar pentru candidaţii aflaţi în cursa spre Palatul Elysée. François Fillon a deschis balul la sfîrşitul lunii ianuarie printr-o vizită la Berlin unde s-a înteţinut cu Angela Merkel. Vizita s-a produs însă înainte de scandalul care-l afectează pe candidatul unic al dreptei, sancţionat acum nu atît de justiţie cît de opinia publică întrucît i-a avut ca angajaţi, în calitate de colaboratori, la ora la care era senator, pe soţia sa şi pe doi dintre copiii săi.

Dar, orice ar face Fillon, Emmanuel Macron-candidat independent sau Benoît Hamon, atenţia mediatică se concentrează în mod aparte pe Marine Le Pen, lidera Frontului Naţional, care de mulţi ani încearcă să deschidă uşile cancelariilor străine, dar fără succes. Acum însă ea  este primită la cel mai înalt nivel la Beirut, unde a rostit un discurs cerînd protejarea creştinilor din Orientul Apropiat. Marine Le Pen îl sprijină în mod deschis pe preşedintele sirian Bachar al-Assad, considerîndu-l singurul lider în Siria capabil să asigure securitatea minorităţilor, potrivit rfi.ro.