Evenimentul Zilei > Actualitate > Mai mulți preșcolari au trecut printr-o experiență traumatizantă. Atac de panică
Mai mulți preșcolari au trecut printr-o experiență traumatizantă. Atac de panică

Mai mulți preșcolari au trecut printr-o experiență traumatizantă. Atac de panică

Eveniment trist în care au fost implicați mai mulți copii.

Un microbuz în care se află mai mulţi copii preşcolari a fost implicat, miercuri, într-un accident care a avut loc pe o stradă din municipiul Ploieşti. Conform informațiilor oferite de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, microbuzul a intrat în coliziune cu un autoturism.

Şoferul autoturismului este asistat medical, iar un copil din microbuz a avut un atac de panică, informează sursa citată. În microbuzul care, din primele date, aparţine unui after-school, se aflau 11 copii cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani şi şoferul.

Şoferul autoturismului implicat în eveniment a fost dus la spital. De asemenea, trei copii au fost asistaţi medical la locul intervenţiei, dar nu vor fi transportaţi la spital.

Vara e anotimpul accidentelor rutiere

Tot miercuri, un microbuz în care călătoreau mai mulți muncitori s-a răsturnat pe DN 1, la Movila Vulpii, după ce ar fi lovit un parapet. În urma impactului, zece persoane au fost transportate de urgență la spital. Conform afirmațiilor oficialilor de la Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, microbuzul în care se aflau 14 persoane a intrat într un parapet şi s-a răsturnat. Nimeni nu a rămas încarcerat, toţi ocupanţii microbuzului reuşind să iasă afară din vehicul după accident.

Au ajuns la locul cu pricina un echipaj de stingere, unul de descarcerare, trei de prim-ajutor şi o autospecială de transport victime multiple. În urma evaluării medicale, pentru zece persoane s-a luat decizia de a fi transportate la spital cu diferite traumatisme. Patru dintre pasagerii microbuzului au refuzat să fie transportați la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Conform datelor oficial, cele mai multe accidente rutiere se înregistrează, în România, pe perioada verii. 1.864 de oameni au murit şi circa 40.000 au fost răniţi în accidente anul trecut. O creștere faţă de anul 2018, atunci când cifrele au fost mai mici cu 0.2%, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: