Mai multe state din UE au decis să nu administreze vaccinul AstraZeneca

Mai multe state din UE au decis să nu administreze vaccinul AstraZeneca

Mai multe state din Uniunea Europeană invocă insuficiente dovezi pentru eficiența sa în cazul persoanelor cu vârstă de peste 65 de ani. În prezent există puține date despre nivelul precis al protecției în cazul vârstnicilor.

Mai multe state din UE au decis să nu administreze vaccinul Astra Zeneca. Mai multe state din Uniunea Europeană, printre care și Franța, au decis să nu administreze vaccinul produs de compania farmaceutică anglo-suedeză, persoanelor de peste 65 de ani.

Măsura este luată din cauza lipsei de dovezi privind eficiența sa în vazul persoanelor în vârstă.

În Suedia, Agenţia de Sănătate Publică a anunțat, marți, că vaccinul  AstraZeneca nu va fi administrat persoanelor de peste 65 de ani.

Agenția de Sănătate Publică suedeză invocă absenţa dovezilor privind eficiența la această categorie de vârstă.

Mai multe state din UE au decis să nu administreze vaccinul AstraZeneca. Germania și Austria au luat deja decizii similare. Şi Polonia a anunţat că vaccinul produs de AstraZeneca va fi destinat doar persoanelor între 18 și 60 de ani.

Mai multe state din UE au decis să nu administreze vaccinul AstraZeneca. În prezent există puține date despre nivelul precis al protecției

Potrivit evaluării autorității sanitare din Marea Britanie, țară unde vaccinul AstraZeneca este deja administrat, acesta oferă un răspuns imun bun în cazul persoanelor vârstnice.

Deși în prezent există puține date despre nivelul precis al protecției.

Comisia Europeană se distanțeză de AstraZeneca

Pe de altă parte, Comisia Europeană a anunțat, luni, o distanțare de producătorul AstraZeneca, în cadrul strategiei de vaccinare. Aceasta, după întârzieri mari ale livrărilor.

Produsul companiei farmaceutice urma să fie vaccinul de masă pentru primul trimestru din acest an - le-a declarat europarlamentarilor Sandra Gallina, directoare generală pentru sănătate în cadrul Comisiei.

AstraZeneca nu a reușit însă să garanteze decât 25% din cele peste 100 de milioane de doze promise

Explicația a fost că a existat o reducere a randamentelor într-o fabrică europeană, scrie Rador.

Bruxelles acuză implicit compania că a favorizat Regatul Unit la furnizare, încălcându-şi astfel obligaţiile contractuale față de Blocul comunitar.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a rispostat faţă de criticile la adresa ritmului lent al distribuirii vaccinurilor anti  COVID-19 în UE.

Afirmaţiile doamnei von der Leyen sunt considerate o tentativă de a aplana criticile tot mai intense faţă de programul lent de vaccinare al UE.

Ursula von der Leyen a argumentat că UE nu a acţionat într-un mod lent, ci calendarul a fost dictat de refuzul de a face compromisuri în privinţa siguranţei şi a eficienţei vaccinurilor.

 

Ne puteți urmări și pe Google News