Evenimentul ZileiActualitateMai multe persoane cu teste Covid-19 falsificate au fost depistate la intrarea în România

Mai multe persoane cu teste Covid-19 falsificate au fost depistate la intrarea în România

Mai multe persoane cu teste Covid-19 falsificate au fost depistate la intrarea în România
Poliţiştii de frontieră la Vama Veche au depistat patru bărbați care au încercat să intre în România având teste Covid-19 negative false.

Este vorba despre doi cetăţeni români şi doi turci, care au prezentat autorităţilor teste negative false pentru a evita măsura carantinării. Odată descoperită înșelăciunea, bărbații au fost plasați în carantină.

„În cursul zilei de 06.01.2022, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, pe sensul de intrare în țară, s-au prezentat doi cetățeni români și doi cetățeni turci, toţi bărbați, cu vârste cuprinse între 34 și 50 de ani, călătorind cu un autoturism.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aceștia au prezentat autorităţilor competente, pentru control, teste PCR cu rezultate negative pentru detecția infecției cu virusul SARS-COV-2”, se arată în comunicatul de presă transmis vineri de Garda de Coastă.

La control, când bărbații au prezentat teste PCR cu rezultate negative pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-COV-2, polițiștii de frontieră au observat că grupul avea un comportament ciudat.

Au încercat să scape de carantină, dar au fost prinși

Pe fondul suspiciunilor legate de autenticitatea testelor prezentate, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare la solicitarea reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Constanţa. Așa s-a ajuns la concluzia că datele înscrise documente în ele nu erau reale.

foto: flickr.com

În prezent, polițiștii de frontieră constănţeni efectuează verificări față de cele patru persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură private. La finalizarea acestora vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

De asemenea, reprezentanții DSP Constanţa au dispus carantinarea persoanelor în cauză pentru o perioada de 14 zile la adresele declarate de către acestea.

Ultimele hotărâri luate de CNSU

Altfel, amintim că oficialii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă au adoptat vineri o hotărâre privind procedura de aprobare a listei cu încadrarea ţărilor/teritoriilor în zonele de risc epidemiologic, criteriile pe baza cărora se stabileşte încadrarea acestora, regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor, precum şi aprobarea listei cu încadrarea ţărilor/teritoriilor în zonele de risc epidemiologic.

Principalele modificări aduse prin Hotărârea CNSU nr. 2/2022 au fost:

– reducerea perioadei de carantină de la 14 la 5 zile pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 180 de zile;

– reducerea perioadei de carantină de la 14 la 10 zile pentru persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile;

– introducerea măsurii carantinei cu privire la contacţii direcţi ai persoanelor confirmate pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 cu duratele de 5 zile pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 180 de zile, respectiv 10 zile pentru persoanele nevaccinate şi care nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile;

– introducerea excepţiei de la carantină pentru personalul navigant maritim român şi personalul care lucrează pe platformele fixe şi mobile de extracţie petrol şi gaze în zona exclusivă economică a României;

– reducerea duratei carantinei instituite prin decizii emise anterior intrării în vigoare a prezentei hotărâri şi aplicarea termenelor din Hotărârea nr. 2/2022.


Accesează: