„Tăriceanu l-a exclus pe Harnagea din ALDE. S-a asigurat că aparențele indică pe altcineva, s-a făcut că este mâna lui Chițoiu! O prostie cât casa, una care pute de la distanță”, a scris jurnalistul, la scurt timp după ce a fost anunțată decizia lui Călin Popescu Tăriceanu de a exclude cinci membri, printre care și fostul director al Serviciului de Informații Externe, Cătălin Harnagea.

„Așadar, Chițoiu este brațul lui Tăriceanu, Tăriceanu al lui Ponta, iar toți al SIE, care nu poate admite ca șeful SIE din momentul activării lui Ponta cu gradul de căpitan să facă parte din combinația ALDE-PRORomânia. Că toți, cu tot cu SIE, i-au făcut un mare serviciu lui Harnagea, este o altă discuție. Harnagea este capital pentru liberalismul autentic, nicidecum balast”, mai scrie Mirel Curea.

„Vă dați seama, cum ar fi arătat o discuție de tip coaliție între conducerile celor două partide, la care ar fi participat securistul, din partea unui partid, și șeful ofițerilor care l-au recrutat pe securist, din partea celuilalt partid?”, se întreabă, la final prim redactorul-șef adjunct al Evenimentului zilei.

Reamintim că, în cursul zilei de luni, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a decis să-i excludă pe Nicolae Nasta, secretar de stat la MApN. Teiu Păunescu, secretar de stat la Ministerul Muncii, Cătălin Harnagea, director general RO AID, Octavian Ilișoi, vicepreședinte ANSVSA, cu rang de subsecretar de stat și Liliana Mincă, vicepreședinte al ANPC, tot cu rang de subsecretar de stat.

Anterior, actuala conducere a ALDE i-a exclus și pe Teodor Melescanu, ales președinte al Senatului la propunerea PSD, și pe Ion Cupă, Alexandru Băișanu și Grațiela Gavrilescu care au acceptat să fie propuși miniștri în Cabinetul Dăncilă, după ieșirea ALDE de la guvernare..