Mai aproape de Univers. Cum arată cea mai mare cameră foto din lume

Mai aproape de Univers. Cum arată cea mai mare cameră foto din lume Noi mistere ale Căii Lactee. Sursa Foto: NASA

Fenomenele misterioase din Univers vor fi deslușite mult mai ușor cu ajutorul unei camere revoluționare de 3.200 de megapixeli. Camera LSST a ajuns la Observatorul Cerro Pachon din Chile.

Fenomenele din Univers, văzute prin obiectivul camerei de 3.200 de mega pixeli

Echipamentul revoluționar a fost finanțat de Oficiul Științific al Departamentului de Energie SUA. Programul Legacy Survey of Space and Time se va desfășura pe o perioadă de 10 ani, iar cercetătorii vor analiza intens fenomenele din Univers.

„Sosirea camerei LSST de ultimă generație în Chile ne aduce cu un pas mai aproape de știința care va răspunde la cele mai importante întrebări ale zilelor noastre din astrofizică”, a transmis Kathy Turner, manager de program la Observatorul Rubin.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este cea mai mare cameră din lume

Camera LSST, cea mai mare din lume, a fost construită la SLAC National Accelerator Laboratory din California. A fost nevoie de două decenii pentru a construi echipamentul revoluționar care va contribui la deslușirea misterelor din Univers.

Cu o sensibilitate extrem de mare, camera LSST urmează să fie instalată la Telescopul Simonyi de la Observatorul Rubin. Grație tehnologiei de ultimă oră, echipamentul este capabil să redea imagini detaliate cu un câmp vizual de șapte ori mai lat decât Luna.

Fenomenele din Univers, văzute prib obiectivul unei camere de 3.200 de Megapixeli

Universul. Sursa foto: Pixabay

Ansamblul va contribui la înțelegerea fenomenelor din Univers

„Aducerea camerei a fost ultima piesă majoră din puzzle. Cu toate componentele Observatorului Rubin la fața locului, suntem pe ultima sută de metri către știință transformatoare cu LSST”, a declarat Victor Krabbendam, manager de proiect la Observatorul Rubin.

Astfel camera LSST a fost ultima piesă care va fi transportată la Telescopul Simonyi Survey de la Observatorul Rubin. Perioada de testare se va întinde pe o perioadă de câteva luni, după care va fi instalată alături de oglinda principală de 8,4 metri. Ansamblul care va contribui la înțelegerea fenomenelor din Univers este completat de oglinda secundară de 3,4 metri, potrivit stiripesurse.ro.