Promovarea a avut loc cu ocazia unei reuniuni extrem de importante a Mafiei Rusești, desfășurată în mare taină la Istanbul, luna trecută. O parte dintre „capetele încoronate”, cum se numesc șefii mafioți, s-au adunat la o masă, iar ceilalți au fost prezenți la întâlnire prin Skype. 

Conclavul mafiot a avut ca scop promovarea în rândul „capetelor încoronate” din Mafia Rusească a temutului criminal Akhtam Yakubov. În vârstă de 42 de ani, de origine din Uzbekistan, Yakubov a devenit celebru cu 20 de ani în urmă, când a comis una dintre cele mai odioase crime.

Yakubov fusese trimis de Mafie la Dubai, pentru a rezolva problemele cu o proxenetă ce se ocupa de prostituatele organizației criminale. Întâlnirea a degenerat, iar Akhtam Yakybov a măcelarit-o pe femeie și pe bodyguardul ei.

Noul șef mafiot a fost atunci condamnat pe viață, dar apoi sentința a fost schimbată în 25 de ani de închisoare. Yakubov a fost eliberat după doar 17 ani de detenție.

La 4 ani de la eliberare, Akhtam Yakubov a fost promovat la cel mai înalt nivel în Mafia Rusească.

Și asta cu toate că, de mai bine de 5 ani, exista o regulă impusă de Zakhary Kalashov, șeful suprem al Mafiei Rusești, potrivit căreia nu vor mai fi acceptate promovări la rangul suprem. Dar Kalashov a fost de acord să facă o excepție pentru Yakubov, potrivit Sport.ro.