Soluții pentru românii blocați în Dubai. Anunțul Ministerului Afacerilor Externe

Soluții pentru românii blocați în Dubai. Anunțul Ministerului Afacerilor Externe Sursa foto: Captură video X

MAE a anunțat că o parte dintre românii blocați de inundații pe aeroportul din Dubai au revenit în țară. Pentru un al doilea grup se caută soluții de cazare și transport.

 

Oficialii Ministerului de Externe au transmis că situația turiștilor români este monitorizată prin intermediul Consulatului General al României la Dubai.

MAE dă informații despre românii aflați în Dubai

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că reprezentanții Consulatului General al României la Dubai sunt în legătură permanentă cu cetățenii români din zonă. Este vorba despre cei care au semnalat dificultăți la reprogramarea zborurilor de pe aeroportul din Dubai.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit MAE, unul dintre cele două grupuri de cetățeni români a revenit în țară. Aceștia au călătorit cu o cursă care a operat din Abu Dhabi. De altfel, compania aeriană a asigurat deplasarea cetățenilor români din Dubai la Abu Dhabi, unde au fost preluați.

Un al doilea grup de cetățeni români au primit ajutor din partea agenției de turism care i-a ajutat să găsească cazare. Aceștia vor fi ajutați să găsească o soluție pentru a reveni în țară, după reluarea curselor aeriene.

Un al treilea grup de cetățeni români a solicitat sprijin consular Consulatului General al României la Dubai. Diplomații MAE i-au sprijinit în vederea cazării până la revenirea acestora în țară.

Un grup va reveni cu avionul premierului

Un grup de 20 de copii şi doi profesori însoţitori urmează să revină în România împreună cu delegația premierului Marcel Ciolacu, a anunțat MAE. Este vorba despre un an ansamblu folcloric din judeţul Sibiu care a rămas blocat pe aeroportul din Dubai.

Ansamblul folcloric din Sibiu a participat în aceste zile la un festival şi urma să revină în țară miercuri. Cursa aeriană, la care aveau rezervate locuri, a fost anulată din cauza inundaţiilor puternice. Drept urmare, MAE a căutat soluții pentru ei.

Cei 22 de români au fost preluaţi de reprezentanţii Consulatului General al României la Dubai şi aduşi în Abu Dhabi. Aici li s-a găsit o variantă de cazare şi vor fi aduși în țară cu aeronava cu care se deplasează delegaţia condusă de premierul Marcel Ciolacu.

MAE anunță că se reiau cursele

Potrivit MAE, reprezentanții Consulatului General la Dubai, în coordonare cu Centrala MAE, au în atenție situațiile individuale ale cetățenilor români aflați în Emiratele Arabe. Aceștia intervin pentru identificarea de soluții astfel încât oamenii să poată reveni pe teritoriul României. Consulatul General va continua să ofere asistență cetățenilor români până la revenirea acestora pe teritoriul României, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit informațiilor puse la dispoziție de reprezentanții aeroportului și ai companiilor aeriene, cursele aeriene ar urma să fie reluate parcursul acestei zile (joi, 18 aprilie - n. red.). MAE pune la dispoziție numerele de telefon ale Consulatului General al României la Dubai:

  • + 971 4 3492970,
  • + 971 4 3492972,
  • + 971 4 3492973,
  • +971 4 3492974,
  • +971 4 3856771.

Apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. Cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, urgentă au la dispoziție telefonul consulatului: +971 50 937 4516.