Pericole în Dubai. Căsătoria cu un arab bogat riscă să devină un coșmar

Pericole în Dubai. Căsătoria cu un arab bogat riscă să devină un coșmar Apartament vândut cu 136 de milioane de dolari în Como Residence, Dubai Sursa foto: dubai-immo.com

Femeile din Occident care îşi găsesc soţi bogaţi în Dubai îşi asumă nişte riscuri. Ele oricând pot fi aruncate în stradă după ce miliardarii se satură de ele.

Pericole în Dubai. Femeile din Occident care aleg să se căsătorească cu bogătaţi din Emiratele Arabe au fost avertizate despre pericole la care sunt expuse.

Avertismentele au fost lansate după ce pe reţele de socializare au fost făcute publice imagini de la petrecerile din Dubai, după ce s-au căsătorit cu arabi bogați.

Experţii trag alarma privind creșterea a numărului de plângeri nu doar din partea femeilor, ci și a bărbaților, relatează Daily Mail.

Ne puteți urmări și pe Google News
pericole în Dubai

Sursa foto: Facebook

Pericole în Dubai. Latura întunecată a oraşului

Latura întunecată a Dubaiului este descoperită de femeile din Occident când deja este prea târziu.

Avocata Samara Iqbal de la Aramas International Lawyers, cu sediul în Manchester, a oferit publicităţii mai multe exemple de victime ale milionarilor din Dubai.

Apărătoarea a întocmit o listă cu semnale de alarmă pentru toți cei care se simt tentați de viaţa de lux pe care le-o pot oferi bogătaşii arabi.

Iqbal a mărturisit că a fost copleșită de apeluri prin care i se cerea ajutorul din partea femeilor, dar și a bărbaților care voiau să fie protejați, temându-se că au fost sau ar putea fi exploatați de un partener care le promitea un stil de viață luxos în Orientul Mijlociu.

Avocata a comunicat că există şi o instanţă civilă în Abu Dhabi, care poate să le ajute pe femeile străine ajunse în dificultate în Emirate. Însă această instanţă este foarte puţin cunoscută.

Ce pericole îi paşte pe europeni în Emirate

Deși sediul firmei lui Iqbal este în Manchester, creșterea numărului de astfel de cazuri a dus la deschiderea de noi filiale în Abu Dhabi, Qatar și Arabia Saudită.

„Avem o mulțime de femei britanice care sunt atrase de aceste promisiuni ale unui stil de viață luxos. Chiar dacă familiile lor nu sunt încântate de acest lucru. Şi nu își dau seama că el îi poate tăia legăturile în orice moment.

Oamenii sunt literalmente aruncați în stradă. Totul pare frumos. Dar Dubaiul are și o parte întunecată - poate fi foarte înfricoșător dacă te afli în această situație și nu știi ce drepturi legale ai”, a afirmat Iqbal.

Avocata britanică mai menţionează  că biroul de avocaţi pe care îl reprezintă se confruntă zilnic cu astfel de cazuri. În care multe femei s-au căsătorit și s-au mutat în Emiratele Arabe Unite. Doar pentru a fi lăsate, ulterior, fără niciun ban. Fiind practic „izolate" de partenerii lor bogați.

„Deși acești parteneri le asigură și le finanțează stilul de viață luxos - mașini, haine de firmă, bijuterii scumpe, vacanțe, mese în oraș: Nimic din toate acestea nu le aparține de fapt acestor femei. Şi nu există nimic pe numele lor. Totul este pe numele partenerilor lor”, menţionează apărătoarea.

Aceasta a precizat că aceste bunuri intră sub incidența legii Sharia și aparțin persoanei pe numele căreia sunt înregistrate.

Pericole în Dubai. Cum pot fi evitate

Dacă relația cu bogătaşul arab se termină, soția s-ar putea lupta pentru a intra în posesia bunurilor sale. Însă soțul ei ar putea chiar să obțină deportarea ei dacă ar vrea, acuzând-o pur și simplu că l-a înșelat. Aceste lucruri, de obicei, nu sunt verificate, a atras atenția Iqbal.

Apărătoarea consideră că unii clienți sunt mai precauți pentru a evita eventuale pericole în Dubai. Chiar dacă se aruncă în ceea ce ei consideră a fi o nouă aventură, în timp ce alții vin pentru un ajutor tardiv.

Șeicul din Dubai

Sursa: telegraph.co.uk

„Facem o mulțime de contracte prenupțiale. Dar și o mulțime de contracte postnupțiale - despărțirile pot deveni urâte.

În ultimul an a apărut o nouă instanță civilă în Abu Dhabi. Care poate respecta condițiile de divorț fără culpă din Marea Britanie. Împărțind bunurile 50 la 50 și care este folosită cu precădere de expatriați”, a mai spus Iqbal.