Evenimentul Zilei > International > Macron: Teroriștii și extremiștii nu vor câștiga
Macron: Teroriștii și extremiștii nu vor câștiga

Macron: Teroriștii și extremiștii nu vor câștiga

Președintele Franței a vorbit la colegiul Conflans-Sainte-Honorine, unde un profesor de istorie și geografie a fost decapitat, vineri, de un extremist în vârstă de doar 18 ani. „Un atentat terorist islamist tipic”, a declarat Emmanuel Macron.

Șeful statului a elogiat și forțele de ordine care „au intervenit cu un curaj exemplar şi cu o rapiditate excepţională pentru a pune capăt cursei mortale a acestui terorist”.

Ucigașul profesorului fusese urmărit și oprit de polițiști și de o echipă a brigăzii anticriminalitate. Agresorul a refuzat să se supună ordinelor forțelor de ordine care au deschis focul, acesta fiind împușcat mortal.

Potrivit mai multor surse,  agresorul din Conflans era un tânăr de 18 ani născut la Moscova.

Parchetul naţional antiterorist (PNAT) a anunţat că s-a sesizat din oficiu pentru capete de acuzare privind un „asasinat în legătură cu o acţiune teroristă şi cu o asociere teroristă criminală de răufăcători”.

Patru persoane, între care un minor, au fost reţinute în noaptea de vineri spre sâmbătă, scrie Agerpres.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.