Copacul care aduce noroc și sănătate. Plantați-l în curte și viața vi se schimbă

Copacul care aduce noroc și sănătate. Plantați-l în curte și viața vi se schimbă

Măceșul este copacul pe care trebuie să îl plantezi în curte dacă vrei  noroc și sănătate. În popor se spune ca măceșul să fie plantat în fața casei. El poate aduce fericire, dar și dragoste. De asemenea, alungă certurile.

Măcesele sunt adesea trecute cu vederea, ceea ce este păcat, deoarece au beneficii semnificative pentru sănătate, sunt gustoase într-o gamă largă de alimente și băuturi și oferă culoare grădinii toamna și iarna.

Măceșul este copacul care aduce noroc și sănătate

Măceșul este copacul care aduce noroc și sănătate. Măceșele pot fi folosite, după ce se extrage sucul, pentru gemuri și jeleuri. Sucul poate fi strecurat și folosit imediat sau congelat până la un an.

Pentru a usca măceșele pentru ceai, întindeți-le peste tăvi de copt și uscați-le într-un cuptor sau deshidrator setat la 110 grade până când devin uscate, Când sunt complet uscate, depozitați-le în borcane ermetice.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ceaiul de măceșe are proprietăți antiinflamatoare. De asemenea, ajută la ameliorarea crampelor stomacale. Este bogat și în antioxidanți puternici, care contribuie la absorbția nutrienților.

Măceșe, Fructe De Padure De TrandafirMăceșul este copacul care aduce noroc și sănătate. Sursa foto: Pixabay

Cum se prepară ceaiul de măceșe

Puteți folosi și măceșe proaspete pentru ceai, dar veți avea nevoie de aproximativ de două ori mai multe măceșe dacă folosiți fructele proaspete. Măceșele au o aromă florală, ușor dulce și acidulată. Sunt asemănătoare ca aciditate cu citricele,

Pentru ceaiul proaspăt înmuiați patru până la opt măceșe într-o cană de apă clocotită timp de 10 până la 15 minute. Nu folosiți vase sau ustensile de aluminiu care ar putea decolora suprafața fructelor. Aluminiul afectează și absorbția vitaminei C din măceșe. De asemenea, mai trebuie subliniat că puteți mânca măceșe. Măceșul are fructe comestibile.

Măceș, Fructe, Trandafir SalbaticMăceșul este copacul care aduce noroc și sănătate. Sursa foto: Pixabay

Măceșul oferă un plus de sănătate familiei

Utilizările culinare cu fructele măceșului sunt largi. De exemplu din fruncte se pot face jeleuri, siropuri, plăcinte (deseori combinate cu alte fructe precum mere sau fructe de pădure), budinci, dulcețuri, sosuri, oțeturi,  zaharuri și miere, cremă. Vinul de măceș sau țuica sunt produse în diferite țări europene, potrivit thespruce.com.