Evenimentul Zilei > Social > „Măcelarii” din Aluniș i-au tăiat capul cu drujba! Pedepsele sfidează logica
„Măcelarii” din Aluniș i-au tăiat capul cu drujba! Pedepsele sfidează logica

„Măcelarii” din Aluniș i-au tăiat capul cu drujba! Pedepsele sfidează logica

Curtea de Apel Cluj a dat sentințe definitive în cazul „măcelarilor” din Aluniș, care au tranșat un om.

Judecătorii i-au condamnat definitiv la ani grei de pușcărie pe Traian Pușcaș (15 ani şi 8 luni de închisoare), Irina Ana Vasile (13 ani de închisoare) și Ioan Luca (14 ani şi 11 luni). În plus, cei trei trebuie să plătească daune morale, despăgubiri civile, dar și o rentă lunară pentru fiica minoră a victimei, notează Gazeta de Cluj.

În vara lui 2018, Traian Pușcaș și concubina lui, Irina Ana Vasile, împreună cu Ioan Luca, au șocat comunitatea din satul Aluniș comițând o crimă oribilă. Cei trei l-au omorât în bătaie pe un alt consătean, după care i-au tranșat cadavrul și l-au aruncat într-un pârâu, la câteva sute de metri de casa unde s-a petrecut totul!

Criminalii au fost văzuți de unul dintre copiii cuplului Traian Pușcaș – Irina Ana Vasile, iar băiețelul în vârstă de 6 ani le-a povestit procurorilor tot ce a observat. Traian Pușcaș, Irina Ana Vasile și Ioan Luca au fost acuzați de omor în formă agravantă și profanare de morminte.

Pe lângă condamnarea la închisoare, instanța i-a obligat pe cei trei să plătească fiicei minore a victimei 2.000.000 de lei daune morale, 36.000 de lei despăgubiri civile, plus o rentă lunară de 550 de lei, începând de la data comiterii faptei și până la împlinirea vârstei majoratului!

S-au certat de la băutură

În ziua crimei, cei trei criminali, plus victima se aflau în locuința lui Traian Pușcaș. Pe fondul consumului de alcool, victima a început să îi reproșeze Irinei Ana Vasile că nu s-au mai văzut pentru a întreține raporturi sexuale, moment în care Traian Pușcaș a reacționat.

„Victima a fost lovită de către inculpații Luca Ioan și Pușcaș Traian cu pumnii și cu picioarele, de mai multe ori, iar inculpata Vasile Irina-Ana a lovit și ea cu un leț (bucată din lemn), cele mai multe lovituri fiind aplicate de agresori în partea superioară a corpului. Inculpații se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Din declarațiile inculpaților rezultă că victimei i s-au aplicat lovituri inclusiv în timp ce era culcată pe pat, și deci nu era capabilă în acele momente să se apere din cauza stării de ebrietate în care se afla”, au precizat procurorii în rechizitoriu.

Când a început scandalul, erau de față și copiii cuplului Traian Pușcaș – Irina Ana Vasile, iar cel mic, de 6 ani, a văzut tot ce s-a întâmplat, inclusiv cum a fost tranșată victima, cu o drujbă. Copilul a povestit la grădiniță câteva luni mai târziu ce s-a întâmplat și astfel au făcut legătura anchetatorii cu cazul pe care îl investigau.