Evenimentul Zilei > Actualitate > Lupta cu virusul ucigaș. România, în topul mondial al țărilor cu cazuri vindecate
Lupta cu virusul ucigaș. România, în topul mondial al țărilor cu cazuri vindecate

Lupta cu virusul ucigaș. România, în topul mondial al țărilor cu cazuri vindecate

În epidemia cu coronavirus, România se plasează pe primele locuri în lume, la persoanele declarate vindecate.

România are raportate 576 de cazuri, șapte decese, dar și un număr important de persoane declarate vindecate, și anume 73 de cazuri. Din cazurile vindecate, cele mai multe au fost raportate la Clinica de Boli Infecțioase de la Timișoara, unde echipa de medici coordonată de profesorul Virgil Musta aplică o schemă proprie de medicamente, care a dat rezultatele scontate. ”Noi folosim o altă schemă de tratament decât restul țării, dar și conjunctură a fost favorabilă, pentru că pacienții pe care i-am tratat au fost pacienți tineri, fără comorbidități, fără boli asociate, la care teoria spune că evoluția bolii este bună. Schemă pe care o dăm noi este formată din o tabletă cu 2 antivirale, care la 3-4 zile după administrare dau teste negative. Așteptăm două teste negative, după care îi externăm”, a declarat profesorul Musta.

La nivel mondial, potrivit worldometers, România se află pe locul 19, dintr-un total de 180 de țări, în ceea ce privește numărul persoanelor vindecate de coronavirus. Au fost confirmate 381.761 de cazuri, fiind înregistrate și 16.558 de decese. În plus, medicii au reușit să salveze 102.429 persoane, restul fiind încă în spitale, unde primesc tratamente.

Autoritățile medicale atrag atenția românilor să rămână în case, iar acolo unde acest lucru nu se poate, oamenii trebuie să păstreze regulile de distanțare socială.