Evenimentul Zilei > Actualitate > Ianuarie, luna cu cele mai ieftine biletele de avion
Ianuarie, luna cu cele mai ieftine biletele de avion

Ianuarie, luna cu cele mai ieftine biletele de avion

În luna ianuarie, biletele de avion au prețuri cu până la 60% mai mici față de media întregului an, susțin specialiștii.

Cei de la compania Vola.ro au lansat, în urma acestui studiu, un program numit „Ieftinuarie”, astfel încât toți călătorii să găsească cât mai ușor cele mai mici prețuri și să compare cu tarifele din restul anului. Topul celor cinci destinații reduse în ianuarie, comparativ cu restul anului au prețuri începând de la 15 euro/persoană pentru un bilet de avion dus-întors.

Acestea sunt Berlin – până la 56% mai ieftin, Milano – până la 55% mai ieftin, Paris – până la 45% mai ieftin, Barcelona – până la 45% mai ieftin și Bruxelles – până la 40% mai ieftin. Prețurile încep de la 15 euro pentru un zbor dus-întors la Milano, 20 euro la Bologna, 26 euro la Atena, 28 euro la Bruxelles, 30 euro la Berlin și 34 euro la Londra. Din afara Europei, călătorii pot rezerva, spre exemplu, bilete de avion la Dubai cu până la 40% mai ieftin decât în restul anului.

Mai mult, un bilet pe ruta Londra – București și retur cumpărat în ianuarie, cu date de călătorie în octombrie, poate fi cu aproximativ 50% mai ieftin decât în altă perioada a anului. Procentele de reducere se păstrează și pentru bilete cu destinație finală în alte orașe mari ale României: Iași, Timișoara, Cluj-Napoca, etc.