Șoc în lumea medicală. Ce au descoperit doctorii la o femeie gravidă

Șoc în lumea medicală. Ce au descoperit doctorii la o femeie gravidă Sarcină. Sursa foto: dreamstime.com

Surpriză mare pentru un cuplu britanic. După o luptă cu infertilitatea, Rebecca Roberts a rămas gravidă... în timp ce era deja gravidă. Specialiștii spun că există cazuri extrem de rare de „superfetație”, adică două ovule care provin din perioade de ovulație diferite. 

Rebecca Roberts și partenerul său s-au luptat cu infertilitatea mai mult de un an, așa că atunci când au obținut un rezultat pozitiv cu un test de sarcină la domiciliu, au fost bucuroși.

Bucuria s-a amplificat la prima întâlnire cu ultrasunetele, când cuplul și-a văzut bebelușul pe ecograf și a ascultat cadența liniștitoare a bătăilor inimii.

Obstetricianul a declarat clar că este un singur copil

„Îmi amintesc că am fost foarte fericită”, a spus Roberts, în vârstă de 39 de ani, care locuiește în Wiltshire, Anglia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dar entuziasmul ei sa transformat brusc în șoc cinci săptămâni mai târziu.  La următoarea scanare, de 12 săptămâni, pe ecran a apărut ceva uimitor. se părea că Rebecca ar fi purtat brusc doi copii - unul dintre ei fiind considerabil mai puțin dezvoltat decât celălalt.

„Am crezut că s-a întâmplat ceva îngrozitor”, a spus Roberts. Medicul s-a uitat la mine și mi-a spus:„ Știi că aștepți gemeni? ”.

Dar acesta nu era un set tipic de gemeni. Sarcina sa a fost diagnosticată ca superfetație, o afecțiune rară în care o femeie care este deja însărcinată concepe un alt copil. Sarcina femeii este una dintre puținele cazuri de „superfetație” înregistrate în literatura medicală, a spus obstetricianul ei, David Walker.

Medicul contrariat de superfetație

Superfetarea este atât de neobișnuită încât Walker s-a străduit să o diagnosticheze. În cei 25 de ani de obstetrician, era ceva ce nu mai văzuse.

„Pur și simplu nu se întâmplă”, a spus Walker, adăugând că a fost nevoie de mai multe scanări înainte de a putea diagnostica cu exactitate sarcina.

„Eram îngrijorați pentru că al doilea geamăn era mult mai mic. Doar scanând în mod regulat și văzând că ritmul de creștere a fost în mod constant cu trei săptămâni în urmă ne-am dat seama că este vorba de superfetație", a explicat el.

Nu se cunoaște adevăratul număr de cazuri de superfetație, dar potrivit unui raport publicat în 2008 în Jurnalul European de Obstetrică și Ginecologie și Biologie a Reproducerii, la momentul respectiv au fost înregistrate mai puțin de 10 cazuri, scrie ndtv.com.